Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Policajti vytiahli z vodnej nádrže vyše 100 kilový trezor. Ukradli ho pred vyše piatimi mesiacmi
Zdielať na

Policajti vytiahli z vodnej nádrže vyše 100 kilový trezor. Ukradli ho pred vyše piatimi mesiacmi

SEBECHLEBY / Na dne nádrže nad obcou Sebechleby v okrese Krupina našli policajti vyše 100 kilový trezor. Pochádza z krádeže vo Vígľaši a páchatelia ho tam hodili po tom, čo ho rozpílili a ukradli peniaze. Trezor bol príliš ťažký, a tak pomáhali z jeho vytiahnutím hasiči v potápačských oblekoch.

V potápačských oblekoch prehľadali potápači vodnú nádrž v Sebechleboch. Na dne vodnej nádrže ležal rozpílený trezor, ktorý zmizol ešte začiatkom roka z Vígľaša. Partia zlodejov z neho ukradla peniaze a v nádrži nad obcou Sebechleby chceli po krádeži zahladiť všetky stopy. "Ukradli trezor, v ktorom sa nachádzala finančná hotovosť a 50 kusov stravných lístkov a poškodenej spoločnosti tak spôsobili škodu viac ako 1800 eur," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Vyše stokilový trezor ale policajti našli. Hasiči v potápačských oblekoch sa k nemu ponorili, vytiahnuť ho nebolo jednoduché. Upevnili ho a vytiahli na breh pomocou techniky. 

Ide o celú sériu krádeží, ktorú má na svedomí štvorčlenná partia zo stredného Slovenska. Banskobystrickí kriminalisti im išli po krku zhruba pol roka. V dvoch prípadoch sú dokonca obvinení aj z lúpežného prepadnutia, počas ktorého sa vydávali za policajtov. V Teplom Vrchu napríklad prinútili majiteľa domu, aby im otvoril trezor a ukradli 54 000 eur. "Páchali násilnú a majetkovú trestnú činnosť vo viacerých okresoch banskobystrického kraja," dodala Faltániová.

Traktor či poľnohospodársku techniku zase ukradli v Hontianskych Nemciach a v Mládzove. "Traja z obvinených mužov sú stíhaní vo väzbe, hrozí im trest odňatia slobody na 10 - 15 rokov. Jeden z obvinených za skutok spáchaný formou spoluúčastníctva je stíhaný na slobode a hrozí mu trest odňatia slobody na tri až desať rokov," povedala Faltániová.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy