Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Borženský podal novú žiadosť o prepustenie
Zdielať na

Borženský podal novú žiadosť o prepustenie

KOŠICE / Bývalý šéf košického podsvetia Dušan Borženský opäť zatúžil po slobode. Podľa denníka Korzár si podal novú žiadosť o prepustenie z väzenia. Borženský si v ústave na výkon trestu v Šaci odpykáva 23-ročný trest za tri mafiánske vraždy. O prepustenie na slobodu žiadal už pred niekoľkými týždňami.

O žiadosti Borženského rozhodoval senát košického okresného súdu 7. mája. Na slobodu sa zatiaľ nedostal. Boženský prezývaný Borža si ostatnú žiadosť o prepustenie na slobodu podal koncom marca. Vlani bol preradený do ústavu s minimálnym stupňom stráženia v Šaci. Svoju žiadosť zdôvodnil kladným hodnotením z väznice a tým, že nemá žiadne disciplinárne tresty. "Ja sa počas celého výkonu trestu snažím ísť takou cestou, ako mi káže moje svedomie", tvrdil na súde Dušan Borženský.

Tesne pred rozhodnutím súdu však svoju žiadosť nečakane stiahol. Novú podal už o tri dni. Elektronický systém priraďovania však prípad pridelil opäť tomu istému senátu a tak nie je vylúčené, že aj túto žiadosť napokon Borža stiahne. Termín verejného zasadnutia zatiaľ neurčili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy