Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zadržali ho v sobotu, ale vypočuť ho mohli až v pondelok
Zdielať na

Zadržali ho v sobotu, ale vypočuť ho mohli až v pondelok

SENICA / Senickí policajti namerali vodičovi po nehode takmer 4,5 promile alkoholu v dychu. A nabúral. 39-ročný Seničan si sadol za volant auta ešte v sobotu v podvečerných hodinách. Pre množstvo alkoholu ho ale mohli policajti vypočuť až v pondelok.

39-ročný Seničan si nezvládol riadenie svojho auta Kia Sportage v sobotu v podvečerných hodinách. "Na ceste medzi Senicou a obcou Hlboké prešiel do protismeru a vzápätí do priekopy, kde narazil do stromu," uviedla hovorkyňa KR PZ v Trnave Mária Linkešová.

Policajtov mali privolať okoloidúci vodiči a videli biele auto pod stromom. Pri nehode sa nik nezranil. Policajti šoféra na mieste nehody podrobili dychovej skúške, pri ktorej vodičovi namerali krátko po 19.00 h 2,13 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte takmer 4,5 promile. Pri opakovaných skúškach hodnoty alkoholu postupne klesali. "Muž bol schopný výsluchu až v pondelok a polícia ho v super rýchlom konaní obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," tvrdí Linkešová.

O jeho vine a treste bude rozhodol súd nasledovne: "Okresnú súd v Senici uznal obvineného za vinného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a uložil mu podmienečný trest odňatia slobody v trvaní 4 mesiace so skúšobnou dobou 18 mesiacov. Zároveň mu uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlo akéhokoľvek druhu na 5 rokov. Trestný rozkaz je právoplatný," potvrdila Jana Kondákorová, hovorkyňa Krajského súdu v Trnave.

Polícia aj naďalej apeluje na vodičov, aby zbytočne neriskovali a za volant si po požití alkoholu nesadali. V ich rukách sú nielen ich vlastné životy, ale hlavne životy iných zodpovedných vodičov a spolujazdcov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy