Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajná akcia v Európe. Vyšetrovatelia hľadajú výtržníkov
Zdielať na

Policajná akcia v Európe. Vyšetrovatelia hľadajú výtržníkov

HAMBURG / Príslušníci polície vo Francúzsku, Taliansku, Španielsku a Švajčiarsku odštartovali v skorých ranných hodinách sériu razí, ktorých cieľom je dolapiť výtržníkov z vlaňajších demonštrácií, ktoré sa uskutočnili počas schôdzky vrcholných predstaviteľov najväčších svetových ekonomík G20 v nemeckom Hamburgu.

Cieľom policajných zásahov v uvedených krajinách je podľa nemeckých médií vyhodnotiť videozáznamy, ktoré súvisia s vlaňajšími násilnosťami v Hamburgu a vypátrať ďalších páchateľov. Niekoľko podozrivých osôb polícia už odhalila. Vyšetrovatelia disponujú získanými stopami DNA, ktoré sa našli na mieste výtržností.

Vo Francúzsku vyšetrovatelia v tejto súvislosti pátrajú po mužovi, na ktorého štátne zastupiteľstvo v Hamburgu vydalo európsky zatykač, tvrdí agentúra DPA.

Pri nepokojoch, ktoré sa rozhoreli v meste začiatkom vlaňajšieho júla sa konala aj séria násilností, útokov na políciu a rabovanie v obchodoch. Polícia pre tieto trestné činy vyšetruje niekoľko stoviek osôb a súdy už vyriekli verdikty nad približne 40 radikálmi. Spolkový kriminálny úrad v záujme identifikácie a stíhania páchateľov uvedených trestných činov nedávno požiadal o pomoc až 15 európskych krajín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy