Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Záchrana v poslednej chvíli. Z dymiaceho bytu vyviedli matku s bábätkom
Zdielať na

Záchrana v poslednej chvíli. Z dymiaceho bytu vyviedli matku s bábätkom

HUMENNÉ / Z bytu na humenskom sídlisku sa valil obrovský dym. Susedia okamžite zalarmovali všetky záchranné zložky. Ešte pred ich príchodom ale vylomili dvere. Zachránili tým priotrávenú matku a jej iba 5-mesačné bábätko, ktoré uviazli v hustom dyme.

"Bolo tam malé dieťa, ono vôbec neplakalo, nadýchalo sa tých splodín," hovorí suseda, ktorá videla z domu šíriť sa dym. Krátko pre 21:00 večer už v paneláku zasahovali všetky záchranné zložky. Ešte pred ich príchodom však dvere bytu vylomili. A dobre urobili. "Domovníka zavolala suseda, prišiel, rozbil dvere, vypol šporák, malú zobrali na ruky a utekali von," opisuje Alica, ktorá v paneláku tiež býva. 

"Príslušníci pomocou rebríka vošli na balkón bytu a otvorili dvere. Na podlahe bytu bola nájdená osoba,ktorá sa nemohla postaviť," informuje okresný riaditeľ hasičov Marek Pavlov. Žena nevnímala, nevedeli ju prebrať. "Na sídlisku v Humennom malo dôjsť k otrave osôb splodinami zo zhoreného oleja na panvici. Na mieste sa nachádzala matka s dieťaťom," potvrdila hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Matku dieťaťa aj bábätko záchranári najprv na mieste ošetrili a neskôr previezli do nemocnice v Humennom. Susedia tvrdia, že žena pri varení spadla, no presné okolnosti udalosti prešetrujú policajti. Podľa zistení TV JOJ z prostredia nemocnice sa o prípad zaujíma aj sociálna kuratela.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy