Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mestskí policajti údajne dokopali psov. Tvrdia, že iba zadržali ich majiteľa
Zdielať na

Mestskí policajti údajne dokopali psov. Tvrdia, že iba zadržali ich majiteľa

VEĽKÝ KRTÍŠ / Sociálnou sieťou sa šíri video, ktoré vzbudilo mimoriadny rozruch a diskutujúcich rozdelilo na dva tábory. Ide o zásah mestských policajtov voči miestnemu psíčkarovi. Autorkou videa je obyvateľka Veľkého Krtíša, ktorá konflikt nakrútila z okna bytu. Podľa nej príslušníci mestskej polície kopali do psov, vyhrážali sa ich zastrelením a nekonfliktného občana mali nakoniec násilím vtlačiť do auta.

Incident sa stal na veľkokrtíšskom sídlisku. Muž tadiaľto prechádzal s dvomi psami. Ani jedného z nich však nemal na vôdzke. A to bol dôvod, prečo ho mestskí policajti oslovili. "Boli voľne pustené na mieste, kde je to zakázané zákonom a aj všeobecne záväzným nariadením mesta," uviedol Igor Sanda náčelník mestskej polície. "Ja si myslím, že pes má byť na vôdzke, je tu veľa detí," vyjadrila sa k situácií svedkyňa. 

Policajti mali muža najskôr vyzvať, aby si psov uviazal, čo však odmietol,  a tým sa dopustil priestupku, ktorý chceli policajti objasniť. "Odmietol preukázať svoju totožnosť s odpoveďou, že on občiansky nenosí, a ani ho nikomu ukazovať nebude. Následne aj z miesta chcel odísť preč, preto aj policajt niekoľkokrát použil výzvu, že bude predvedený aj za použitia donucovacích prostriedkov," objasnil konflikt náčelník. Muž výzvy policajta ignoroval, otočil sa mu chrbtom a pobral sa preč. Vtedy policajt použil donucovacie prostriedky. "Bol spísaný úradný záznam o použití donucovacích prostriedkov, ktorý som vyhodnotil ako primeraný," pokračoval. 

Krátko potom,  ale jeden zo psov zaútočil na policajta. "Keď chcel uchopiť toho podozrivého zo spáchania priestupku, pes jeden zaútočil a uhryzol ho do jedného lýtka a aj do druhého," opísal Sanda. Muža nakoniec predviedli na stanicu mestskej polície. Psi zostali na sídlisku.  "Máme len jednu hliadku. Ale psi sú naučené, podľa toho, čo máme známosť, buď utekajú za ním, alebo idú domov," dodal. 

Veľkokrtíšan týchto psov prihlásených nemá, nevedel preukázať ani to, či sú zaočkovaní. "Dotyčný majiteľ psov na Mestskom úrade prihlásených nemá, tým pádom ani neplatí daň za nich," uviedol hovorkyňa Erika Grega. Napadnutý mestský policajt je momentálne práceneschopný. Približne mesiac bude dostávať injekcie proti besnote. S majiteľom psov sa nám rozprávať nepodarilo, dvere otvorila jeho manželka. Problémy s ním majú aj jeho susedia. V byte s nimi okrem dvoch psov žije, údajne, aj niekoľko mačiek.

Pozrite si archívnu reportáž o tom, keď pes zaútočí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy