Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Nitre vyčíňali vandali. Poškodili 21 autobusov a odstavili spoje
Zdielať na

V Nitre vyčíňali vandali. Poškodili 21 autobusov a odstavili spoje

NITRA / V areáli dopravného podniku v Nitre sa činili vandali. Na vozidlách niekto porozbíjal čelné sklá. Odniesla si to takmer štvrtina autobusov.

K incidentu došlo pravdepodobne v noci. Autobusy, mestskej hromadnej dopravy stáli na parkovisku vedľa seba tak ako vždy. Ráno ale vodiči nemohli vyštartovať po obvyklých trasách. Väčšiu časť z nich odstavili vandali a spôsobili škodu asi 50 tisíc eur. 

Čelné sklá sú poškodené na 21 autobusoch mestskej dopravy a na jeden prímestskom. Podľa fotografií to vyzerá tak, že väčšina skiel ja prasknutá. "Začali sme stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci," informuje policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Akým spôsobom niekto autobusy poškodil jasné nie je. Polícia po vinníkoch pátra. "Páchateľom hrozí 3 až 8 rokov väzenia," dodáva hovorkyňa. 

Podľa dopravného podniku ide o najväčšie poškodenie vozového parku v histórii firmy, ktoré nemá obdobu. Vandali týmto spôsobili meškanie viacerých ranných spojov. "Kritická situácia potrvá niekoľko dní nakoľko je nepojazdná štvrtina vozového parku," uviedla hovorkyňa dopravnej spoločnosti Petra Helecz. 

Vymeniť taký veľký počet čelných skiel nebude jednoduché a vyžaduje si to čas. Je možné, že v najbližších dňoch to spôsobí ďalšie meškanie. Zoznam dotknutých spojov zverejní dopravca na webových stránkach.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom výtržníctve: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy