Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Traja páchatelia, tri autá. Polícia varuje pred vykradnutím
Zdielať na

Traja páchatelia, tri autá. Polícia varuje pred vykradnutím

BANSKÁ BYSTRICA / Počas minulého týždňa došlo k niekoľkým vlámaniam, do viacerých vozidiel v meste Banská Bystrica. V dvoch prípadoch ide o trestný čin, kedy páchateľovi hrozí väzenie na 3 až 10 rokov. V jednom prípade hrozí nižší trest, a to na 2 roky. Peniaze či autorádio ale neboli jediné veci, ktoré z áut zmizli.

K prvému vlámaniu prišlo ešte v noci z pondelka 20. mája na utorok 21. mája, kedy páchateľ vykradol auto značky Škoda Octavia. Zatiaľ nezisteným spôsobom, otvoril uzamykací mechanizmus. Autorádio s navigáciou a predné svetlá. To boli veci, ktoré neznámy páchateľ ukradol. Českej spoločnosti tak spôsobil škodu približne 5000 eur. 

K druhému vlámaniu prišlo len o deň neskôr. Do Škody Felície sa neznámy páchateľ vlámal tak, že rozbil okno na pravých predných dverách. Z auta ukradol autorádio, tapacírovanie všetkých štyroch dverí a doklady. Majiteľovi spôsobil škodu za odhadovaných 210 eur.  

Tretie vlámanie sa stalo počas víkendu, a to v sobotu 26. mája, kedy z Renaultu Master páchateľ ukradol dve kožené peňaženky, z ďalšej peňaženky, ktorú našiel na sedadle vodiča, ukradol peniaze. Spoločnosti z Bratislavy a majiteľovi vozidla z Banskej Bystrice tak vznikla škoda za viac ako 3330 eur. Akú škodu zlodej spôsobil na aute, zatiaľ vyčíslená nebola.  

Polícia varuje a radí

Polícia upozorňuje, aby si vodiči nenechávali v autách veci na viditeľných miestach, a vôbec, aby si radšej cenné veci brali so sebou. Aj malá bezcenná vec môže totiž prilákať zlodeja. Ak ku krádeži dôjde, policajti odporúčajú, si do auta nesadať a okamžite zavolať na číslo 158. 

Pozrite si archívnu reportáž o nešikovnom zlodejovi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy