Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Motorkárom skočila do cesty 80 kilová jelenica. Jeden z mužov po zrážke ostal na zemi
Zdielať na

Motorkárom skočila do cesty 80 kilová jelenica. Jeden z mužov po zrážke ostal na zemi

DONOVALY / Dvom motorkárom nečakane skomplikovala návrat z Liptova 80 kilogramov vážiaca jelenica. Zviera vybehlo na cestu na horskom priechode Donovaly a jeden z motorkárov sa s ním zrazil, 37-ročnému mužovi pomáhali hasiči aj záchranári.

Mali za sebou celodenný výlet na motorkár, stačilo už len prejsť Donovalmi a boli by doma. Cestu im ale skomplikovala 80 kilová jelenica. "Príčinou nehody zrážka s lesnou zverou," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Jeden z motorkárov, 37-ročný muž, sa po zrážke s lesnou zverou ešte niekoľko metrov kĺzal po ceste a zostal ležať na zemi. Kamarát, ktorý všetko videl, mu volal pomoc.

"Nie je to pekný pohľad vidieť takto kamaráta," tvrdi jeden z motorkárov. Previezli ho do Banskobystrickej nemocnice s poranenou panvou. Pre jelenicu skončil náraz fatálne. Poľovníci, ktorí pre ňu prišli tvrdili, že s ňou v lese muselo byť aj mláďa, no nájsť sa ho nepodarilo. Obaja muži sú skúsenými motorkármi, že by im takto vbehla do cesty jelenica, s tým ale nepočítali.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy