Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž, ktorý po bitke skončil v nemocnici, bojuje o život. Polícia už vzniesla obvinenie
Zdielať na

Muž, ktorý po bitke skončil v nemocnici, bojuje o život. Polícia už vzniesla obvinenie

BRATISLAVA / Stav 36-ročného muža, ktorý skončil v sobotu nadránom, po nočnej bitke v nemocnici, je stále veľmi vážny. Je na jednotke intenzívnej starostlivosti a bojuje o život. Muža, ktorý ho mal v nočnej Bratislave napadnúť, už obvinili.

V sobotu pred piatou hodinou ráno zasahovala policajná hliadka na Obchodnej ulici. K miestu útoku ich privolal krik ženy, ktorý sa rozliehal nadránom ulicou. Na mieste bolo niekoľko ľudí, ktorí stáli okolo muža v bezvedomí. Tí tvrdili, že muža niekto napadol. Privolaní záchranári ho museli 30 minút oživovať. Po obnovení vitálnych funkcií ho previezli na JISku do Ružinovskej nemocnice.

"Lekári Univerzitnej nemocnice Bratislava vynaložili maximálne úsilie na záchranu pacienta, ktorý bol do našej nemocnice prevezený vo veľmi kritickom stave. V súčasnosti je jeho stav nezmenený, je i naďalej v ohrození života," informuje Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave. 

Krátko po incidente sa policajtom, podľa opisu svedkov, podarilo zadržať muža, ktorý údajne útočil. V tomto prípade už padlo obvinenie. "V prípade bolo vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru vznesené na základe zabezpečenej dôkaznej situácie obvinenie 28-ročnému Jurajovi H. z okresu Dunajská Streda zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu a prečinom výtržníctva. Vyšetrovateľom bol v tejto súvislosti zároveň spracovaný aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff. Jurajovi H. hrozí v prípade dokázania viny väzenie na štyri až desať rokov.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy