Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Privyrábali si predajom drog. Medzi zákazníkmi mali aj dieťa
Zdielať na

Privyrábali si predajom drog. Medzi zákazníkmi mali aj dieťa

HUMENNÉ / Drogy predávala viacerým ľuďom, ale aj dieťaťu. Zuzane za dílovanie pervitínu hrozí 15-ročné väzenie. Spolu s ňou sa pred súdom zodpovedá aj 32-ročný Juraj. Ten si podľa svedka privyrábal predajom kryštálového cukru. Odberateľom mal tvrdiť, že ide o pervitín.

Dvojica skončila v rukách polície ešte v októbri minulého roka. Odvtedy sú obaja za mrežami vyšetrovacej väzby. Našli marihuanu a pervitín. Podľa obžaloby drogy nemali iba pre seba. "Pripravovala ich na distribúciu a následne za rôzne ceny a v rôznych množstvách neoprávnene predávala," uviedla prokurátorka Okresného súdu v Humennom. 

Vysoký trest

Zuzana (32) sa k tomu na pojednávaní priznala. Vyhlásila, že je vinná. Súd bude teda rozhodovať už iba o výške trestu. Žena pritom čelí obžalobe prokurátora pre obzvlášť závažný zločin drogovej trestnej činnosti a v prípade dokázania viny jej hrozí väzenie na 10 až 15 rokov.

Bezcenná výpoveď 

Prokurátorka prečítala zoznam ľudí, ktorým mala drogy predávať a nešlo iba o dospelých. "Čin spáchala závažnejším spôsobom konania, teda na viacerých osobách a na chránenej osobe, teda na dieťati," potvrdila prokurátorka. Rovnako starý Juraj sa k dílovaniu vyjadriť nechcel. Prokurátorka preto navrhla prečítať jeho výpoveď z prípravného konania. On s tým ale nesúhlasil. "Výpoveď bola pod omamnou látkou, mal som byť hospitalizovaný. To je bezcenná výpoveď,"  tvrdil. 

Predseda senátu preto do konania prizve znalca. Jeho úlohou bude vyhodnotiť účinky drog pri vzorke, ktorú Juraj po zadržaní odovzdal. "Keď znalec povie, že to mohlo ovplyvniť jeho spôsobilosť sa vyjadrovať, tak námietke obvineného vyhovieme a nebudeme čítať," vysvetľuje predseda senátu. 

Kryštálový cukor

Z privyrábania si predajom drog ho však usvedčil jeden zo svedkov s tým, že si od Juraja kupoval aj pervitín, no tiež látky, ktoré drogu pripomínali. O čo išlo však zistil až po užití. "Nebol to pervitín, väčšinou to bolo niečo iné, či už kryštálový cukor alebo niečo nasekané, nejaká tabletka," tvrdí svedok. Zuzana odchádzala so slzami v očiach. Juraj už po zadržaní priznával, že drogy sú preňho problém.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy