Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Gynekológ zneužíval študentky. K obvineniu sa pridalo 200 dievčat
Zdielať na

Gynekológ zneužíval študentky. K obvineniu sa pridalo 200 dievčat

Archívne video

KALIFORNIA / Stovky študentiek sa spojili a podali hromadné obvinenie proti vyučujúcemu lekárovi, ktorý mal mladé dámy sexuálne obťažovať. Podľa ich tvrdenia ich zneužíval na skúškach z gynekológie.

Vedenie prestížnej kalifornskej univerzity je pod veľkým tlakom zo strany študentov, aj ostatných zamestnancov. Tí totiž v otvorenom liste žiadajú, aby rektorát odstúpil pre tolerovanie sexuálneho obťažovania a zneužívania zo strany jedno z vyučujúcich lekárov.

"Kontaktovalo ma viacero mladých žien pre neprimerané sexuálne obťažovanie zo strany lekára Džordža Tajdhola Tydhall. Gynekológ pôsobiaci na univerzite tak konal počas skúšok. Na podnet jednej zo študentiek dnes podávame trestné oznámenie a žiadame univerzitu, aby z rokov nečinnosti vyvodila patričné dôsledky," rozpráva právnička Attorney Gloria. 

"Doktor Tyndall mi povedal, aby som sa vyzliekla od pása dole a postavila sa, kým on ma pozoroval a usmieval sa," opisuje študentka Danielle Mohazab. Danielle ďalej popisuje, že veci, ktoré od nej vyučujúci žiadal, nemali s medicínou nič spoločné. Nebola však prvá, ani jediná. K obvineniu sa pridalo ďalších 200 súčasných aj bývalých študentiek. Lekár praktizoval sexuálne obťažovanie na skúškach niekoľko desaťročí.

"Som stále v šoku z toho, že univerzita vedela o neprimeranom správaní doktora a dovolila mu v tom pokračovať. Robil to roky, ešte v čase, keď som dokonca ja ani nebola na svete," pokračuje Danielle Mohazab. Ďalších 2 200 študentov podpísalo petíciu za odvolanie rektora univerzity. Podľa nich sa totiž najmä budúce lekárky na správanie učiteľa často sťažovali, škola však zostávala nečinná. Sám vyučujúci lekár už pod tlakom okolností odstúpil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy