Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Bánovciach nad Bebravou vedia, kto vytváral nelegálne skládky. Rozmiestnili fotopasce
Zdielať na

V Bánovciach nad Bebravou vedia, kto vytváral nelegálne skládky. Rozmiestnili fotopasce

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / V Bánovciach nad Bebravou našli recept na ľudí, ktorí vytvárali nelegálne skládky. Nastražili na nich fotopasce. Výsledkom je 18 objasnených prípadov. Páchatelia sa k činu aj priznali. Fotopasce sú rozmiestnené na rôznych miestach, ktoré tunajší mestskí policajti neustále menia.

"Mestskí policajti dokumentovali jednu nelegálnu skládku za druhou. Páchatelia boli neznámi. Pred časom sa ale všetko zmenilo," vysvetľuje prednostka mestského úradu v Bánovciach nad Bebravou Alexandra Géciová. Vypátrať ľudí, ktorí odhadzujú odpad na území mesta, pomohli fotopasce.

Osadili ich na miesta, na ktoré ľudia vyvážali odpad najčastejšie. Výsledky sa dostavili okamžite.

"Bolo odhalených 18 páchateľov, ktorí sa k činu aj priznali," informuje hovorca MsÚ Miroslav Schlesinger.  Inú možnosť ani nemali. Mestskí policajti mali fotografie, ktoré ich jednoznačne usvedčovali. "Berieme to ako prevenciu, ukázať ľuďom, že to vieme odhaľovať," uvádza Géciová. 

Ľudia boli schopní na ulicu vyhodiť naozaj čokoľvek. Fotopasce sú v porovnaní s kamerovým systémom lacnejšie a ich výhodou je to, že sa dajú ľahko premiestniť. To mesto aj plánuje robiť. "Tie miesta meníme, lebo ľudia nám aj sami hlásia miesta, kam je tento odpad vyvážaný. Určite to budeme meniť," hovorí Géciová. 

Takéto fotopasce by pomohli aj v Podunajských Biskupiciach:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy