Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Po nehode z miesta ušiel. Muž nepomohol ani zranenému spolujazdcovi
Zdielať na

Po nehode z miesta ušiel. Muž nepomohol ani zranenému spolujazdcovi

Archívna reportáž

ŽILINA / Vo štvrtok večer prišlo k ďalšej dopravnej nehode. Tridsaťštyriročný vodič luxusného auta pri predbiehaní zachytil iné osobné auto. Z miesta nehody ušiel. Jeho spolujazdec pritom utrpel vážnejšie zranenia.

Nehoda sa stala na ceste v katastri mesta Žilina. Tridsaťštyriročný vodič luxusného auta značky Audi A4 chcel prebehnúť poľského vodiča na osobnom aute značky Citroën. To mu ale nevyšlo, a do vozidla, ktoré šoféroval 29 ročný Poliak narazil. Audi následne odhodilo vpravo, mimo vozovku. Richard, ktorý nehodu spôsobil z miesta incidentu ušiel. V aute ale nesedel sám. "Toho svojho kamaráta sa opýtal len či je dobre a išiel preč," opísal situáciu poľský vodič. 

 V Audi sedel aj 33 ročný muž, ktorý bol spolujazdcom."Po príchode sme zistili, že v aute sa nachádza jedna zakliesnená osoba, tú sme vyprostili a odovzdali záchranárom," vyjadril sa Pavol Cesnek veliteľ zásahu Záchranného hasičského zboru v Žiline. Po nehode utrpel vážnejšie zranenia. "Na urgentnom príjme sme prijali pacienta s viacerými  tržnými ranami hlavy ruky a s otrasom mozgu, preto u nás zostal hospitalizovaný," povedala v telefonáte hovorkyňa nemocnice v Žiline Lenka Záteková. Podľa informácií sa zo zranení bude liečiť najmenej 7 dní. 

Mužovi, do ktorého vrazili sa našťastie nič vážne nestalo. Polícií sa Richarda nakoniec podarilo vypátrať, aj vďaka policajnému psovi. Okamžite ho zadržali.
Po vykonaní dychovej skúšky zistili, že mal v krvi 2 promile alkoholu. Policajti mu okamžite zdržali vodičský preukaz a predviedli ho na príslušné policajné oddelenie.  Poľskému vodičovi v krvi alkohol zistení nebol. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 1600 eur.  

​Richardovi, ktorý svojou bezohľadnou jazdou spôsobil dopravnú nehodu, teraz hrozí väzenie až na tri roky. Obvinený je z prečinu ohrozenia návykovou látkou spolu s prečinom neposkytnutia prvej pomoci. Ďalšie okolnosti nehody polícia stále vyšetruje. 

Pozrite si reportáž o smrteľnej nehode, ktorá sa stala v rovnaký deň:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy