Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prípad bratov Paškovcov putuje opäť na okresný súd. Prokurátor požaduje prísnejšie tresty
Zdielať na

Prípad bratov Paškovcov putuje opäť na okresný súd. Prokurátor požaduje prísnejšie tresty

KOŠICE / Kauza bitky bratov Paškovcov sa vracia opäť na okresný súd. V minulom roku ich uznal vinnými z výtržníctva a ublíženia na zdraví. Voči verdiktu sa odvolal prokurátor, ktorému sa tresty zdali veľmi mierne, ale aj samotní obžalovaní. Prípad sa tak dostal na súd druhého stupňa.

Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Hoci si bratia Paškovci vypočuli na okresnom súde rozsudok už pred šiestimi mesiacmi, odvolací súd ho na neverejnom zasadnutí v plnom rozsahu zrušil. "Odvolací súd dospel k záveru, že nebol dostatočne zistený skutkový stav, pokiaľ ide o spôsobený následok konaním obžalovaných, preto po zrušení rozsudku bude úlohou Okresného súdu Košice vykonať ďalšie potrebné dokazovanie a dôsledne sa zaoberať žalovanou právnou kvalifikáciou vo vzťahu k spôsobenému následku v jeho komplexnosti," povedala hovorkyňa súdov v Košiciach Anna Pančurová. 

Paškovci sa dostali do potýčky so štvoricou Košičanov. Bitku malo vyvolať slovné obťažovanie mladej ženy zo strany jedného z bratov. Podľa kamerového záznamu ho priateľ ženy odsotil, následne sa do bitky zapojili i ďalší bratia. Silné údery a kopanec dostala aj Zuzana, ktorá sa im v tom snažila zabrániť. Utrpela zranenie, z ktorého sa liečila dva mesiace. Ostatní poškodení utrpeli menej závažné zranenia. "Chrbtica ma stále bolí a asi ma už bude bolieť, a ako som povedala, tá psychika, že ich stále vídam, tak to je také nepríjemné," uviedla ešte v novembri 2017 poškodená Zuzana.

"Útočiť kopmi a údermi na bezbranné ženy, je za hranicou akejkoľvek tolerovateľnosti. Ak toto robia údajne silní chlapi, ktorí si myslia, že majú silné postavenie a môžu si všetko dovoliť, tak ja verím, že po dnešnom dni sa arogancia moci aspoň trošku znížila," povedal vtedy splnomocnenec poškodených Daniel Lipšic. 

Bratia Maroš a Branislav pôvodne dostali podmienku, Martin peňažný trest vo výške 500 eur. To, či budú nové tresty prísnejšie, sa ukáže po novom verdikte okresného súdu.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy