Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Za vraždu 19-ročného dievčaťa pôjde na 15 rokov za mreže
Zdielať na

Za vraždu 19-ročného dievčaťa pôjde na 15 rokov za mreže

Archívna reportáž

PREŠOV / V prípade vraždy mladej dievčiny v Abranovciach na východe Slovenska padol právoplatný rozsudok. 33-ročný Róbert si odsedí 15 rokov za mrežami. Pôvodný rozsudok potvrdil aj krajský súd, ktorý zamietol odvolanie obžalovaného. Podľa sudkyne za to, čo urobil, dostal ešte mierny trest.

Bola to vražda, ktorá šokovala mnohých. Nielen príbuzných obete ale i susedov z dediny, v ktorej útočník býval. Jeden z miestnych našiel dievčinu v stodole za domom. Vtedy už bola v značnom štádiu rozkladu. Psychiatrička a súdna znalkyňa Danica Caisová vyhlásila: "Obvinený netrpí duševnou chorobou." 19-ročná Michaela mala život pre sebou. Než sa jej telo našlo, bola nezvestná niekoľko mesiacov. Posledná stopa po nej ostala práva v Abranovciach. Mladík, ktorý dnes sedí za mrežami, spočiatku svoji vinu popieral. Predsedníčka senátu Krajského súdu v Prešove hovorí: „Uviedol, že obeť iba odprevadil na zastávku okolo druhej hodiny rannej a viac o nej nič nevedel.“

Mladému mužovi vymeral okresný súd za vraždu 15 rokov. Počas pojednávania sa k ohavnému skutku priznal. No trest sa mu akosi nepozdával a preto sa odvolal. Senát Krajského súdu však mal na to iný názor. "Senát Krajského súdu zamietol odvolanie," hovorí Ivana Petrufová, hovorkyňa Krajského súdu v Prešove. Predsedníčka senátu súdu dodáva: „Ešte obžalovanému bolo zmiernené aj zaradenie do nápravno-výchovnej skupiny. Kedy páchatelia obzvlášť závažného zločinu majú byť zaradzovaní do ústavu s najťažším stupňom stráženia, obžalovaný bol zaradený do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia.“ Rozhodnutie odvolacieho súdu je dnešným dňom právoplatné. Odsúdený mladý muž odišiel zo súdu bez slova. Má 33 rokov. Ak by si odsedel celý trest, spoza mreží by vyšiel dva roky pre päťdesiatkou.

Za brutálnu vraždu svojej snúbenky dostal jej vrah, ex-policajt Marek, ešte vyšší, až 23-ročný trest:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy