Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kamión po nehode skončil v priekope. Zachránil matku s dieťaťom
Zdielať na

Kamión po nehode skončil v priekope. Zachránil matku s dieťaťom

PODBREZOVÁ / Kamión prevážajúci 22 ton železného materiálu v stredu havaroval neďaleko Podbrezovej. Vodič tvrdil, že sa snažil zabrániť zrážke s pred ním idúcim autom, v ktorom sedela žena s dieťaťom. Keď videl, že auto pred ním náhle brzdí, radšej strhol volant. Krajnica sa však pod ťažkým nákladom odtrhla a kamión sa prevrátil.

 Kamionista viezol 22 tonový náklad zo železiarní v Podbrezovej do Dubnice nad Váhom, no ďaleko sa nedostal. Celý náklad sa vysypal do priekopy pár kilometrov za Podbrezovou, kde kamión havaroval. Auto idúce pred ním chcelo odbočiť na parkovisko, na čo však kamionista, už nestihol včas zareagovať.

V aute sedela mladá žena a dieťa. Kamionista do nich nabúrať nechcel, a tak strhol volant. Dostal sa ku krajnici, ktorá sa pod ťažkou váhou odtrhla. Pri nehode sa našťastie nikto nezranil.  "Vozidlo je prevrátené, nevieme či je možný únik prevádzkových kvapalín. Budeme musieť počkať, kým ho prevrátia," uviedol Matej Zelenčík z Hasičského záchranného zboru Brezno. Vodič kamiónu dostal za nepozornú jazdu 50 eurovú ponuku.  

​Vyťahovanie havarované kamióna z priekopy trvalo do neskorého večera. Cesta bola v tom čase neprejazdná. Našťastie sa nepotvrdila obava o úniku kvapalín do pôdy.  

Pozrite si archívnu reportáž o motorkárovi, ktorý sa zrazil s dodávkou: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy