Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mladík vyskočil z okna policajnej budovy. Je za tým smutný príbeh kamarátov
Zdielať na

Mladík vyskočil z okna policajnej budovy. Je za tým smutný príbeh kamarátov

POPRAD / V stredu sme informovali o mladíkovi, ktorý v Poprade vyskočil z okna policajnej budovy. Je za tým smutný príbeh dvoch kamarátov.

"Kamarát požičia 150 eur, syn mu ich vráti a on chce úrok 200 eur. Keď mu ich nedá, tak mu poškodí auto," opisujú situáciu Timotejovi rodičia.

A Timotejove auto začal niekto postupne ničiť. Polícia konkrétneho vinníka neodhalila. "Poverený príslušník obvodného oddelenia policajného zboru v Poprade začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cuzdej veci," informuje hovorkyňa popradských policajtov Jana Migaľová. 

Podľa Timotejových rodičov sa vyhrážky zo strany Dávida stupňovali. "Syn sa chcel s ním dohodnúť, bol za ním, len on trval na tom, že nie, že chce ten úrok."

Rodičia začali mať strach a syna požiadali, aby podal na Dávida trestné oznámenie. Polícia začala konať. "Vyšetrovateľ okresného riaditeľstva policajného zboru v Poprade obvinil 20-ročného miestneho mladíka menom Dávid zo zločinu vydieranie. Obvinený Dávid bol zadržaný v zmysle zákona a bol umiestnený do cely policajného zaistenia," hovorí Migaľová. Dávid sa mal pre vydieranie postaviť pred sudcu, dostal sa policajtom spod kontroly a vyskočil z okna. Zranenia sú vážne, vrtuľník ho presunul do košickej nemocnice.

Timotej sa o tom, čo sa stalo, dozvedel z večerných správ. "Ten, keď to počul, utiekol zo slovami, že sa ide otráviť. Mal pocit, že sa to udialo kvôli nemu," hovoria rodičia. Napriek Davidovmu vážnemu stavu musel popradský sudca rozhodnúť o väzobnom stíhaní a stotožnil sa s názorom na väzbu. "Obhajca obvineného podal proti rozhodnutiu súdu sťažnosť, a tak vo veci rozhodne krajský súd," dodáva hovorkyňa KS Prešov Ivana Petrufová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy