Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Školáci prepadli bezmocnú starenku
Zdielať na

Školáci prepadli bezmocnú starenku

Archívna reportáž

RADVAŇ NAD LABORCOM / Majú zarezávať v školských laviciach, no oni si zvolili adrenalínovejšiu zábavu. Dvaja spolužiaci sa vlámali do domu k 82-ročnej imobilnej babičke a kým žena spala, kradli. Po tom, ako prípad vyriešili policajti, sa s jedným z nich porátala aj mama. 15-ročného chlapca bila varechou tak, že ju ostatní museli krotiť.

Dvaja spolužiaci sa podľa zistení polície do domu vlámali aj keď vedeli, že vnútri sa nachádza imobilná majiteľka. 82-ročná žena v dedine nemá nikoho. Stará sa o ňu pán Michal. Keď babičke priniesli jedlo, všimli si, že rádio nehrá. Ani nemohlo. Chlapci ho údajne ukradli. A spolu s ním aj šijací stroj. "Do domu sa pokúšali vstúpiť cez vchodové dvere, ktoré sa im nepodarilo vypáčiť. Následne prešli k oknu, ktoré vypáčili," hovorí Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Opatrovník okradnutej pani, Michal Lipčák dodáva: "Otvorili si, vytlačili a vošli dnu, ona tam spala, nevidela ich, to bolo večer." Jeden má 15, druhý 16 rokov. Navštevujú miestnu základu školu. Príbuzní im takéto vystrájanie odmietajú tolerovať. Erika, mama jedného z obvinených hovorí: "Zobrala som varechu, zbila som ho, má oko poškodené, mne už to bolo jedno. Mňa už mama odtiahla, ja som ho tak bila, mne už to bolo jedno."

Triedny učiteľ chlapcov Miroslav Babin vraví: "Oni to musia vstrebať do hlavy, lebo on neviem, on si následky neuvedomuje." Ružena, stará matka jedného z obvinených sa rozhorčene pridáva: "Ja ho tiež vytrepela, myslíte, že ako. Keď má 15 rokov, tak necháme to tak?" Oboch žiakov základnej školy policajti obvinili z trestného činu porušovania domovej slobody. Za skutok na chránenej osobe im hrozí väzenie na tri až osem rokov. Právnik Ján Harvan hovorí: "Vzhľadom na vek obvinených sa trestná sadzba znižuje na polovicu." Michal Lipčák vraví: "Mali by chodiť do kostola a počúvať, dakedy bolo lepšie, zbili nás a počúvali sme, teraz máme demokraciu." Miestni však ocenili prácu humenských kriminalistov. Triedny učiteľ Babin dodáva: "Sme vďační. Aj títo mladí už sú si vedomí, že polícia ich odhaľuje. Všetky krádeže boli vyšetrené."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy