Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rodiny zavraždeného Kuciaka a jeho snúbenice žiadajú nové úmrtné listy
Zdielať na

Rodiny zavraždeného Kuciaka a jeho snúbenice žiadajú nové úmrtné listy

PREŠOV / Rodiny zavraždených snúbencov Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej žiadajú nové úmrtné listy. Tak, aby dátum smrti bol zhodný so skutočnosťou. V pôvodných dokumentoch bol dátum zapísaný podľa nálezu obhliadajúceho lekára, ktorý sa ukázal ako nesprávny.

Hrob Martiny Kušnírovej má stále kríž s dátumom smrti 23. februára. Jej matka tvrdila, že je to o dva dni neskôr, ako deň, kedy jej dcéru spolu s Jánom Kuciakom zavraždili. Potvrdila to napokon aj polícia. Dátum je však taký, ako v oficiálnom úmrtnom liste.

Mama Martiny Kušnírovej, rovnako aj rodičia Jána Kuciaka žiadajú, aby boli upravené oficiálne dokumenty. Tak, aby to bolo v súlade s realitou. Dátum a čas bol ustálený, potvrdila to aj hovorkyňa špeciálnej prokuratúry, no v oficiálnych dokumentoch je stále pôvodný dátum. Jediným možným a oficiálnym riešením je nový úmrtný list.

Podľa právneho zástupcu Kuciakovcov, aj po záveroch znaleckých posudkov budú žiadať nový úmrtný list a zmenu v zápise matriky. "V prípade potreby, že pre akékoľvek úradné účely, budú pozostalí potrebovať písomné potvrdenie tejto skutočnosti, ktoré môže vydať vyšetrovateľ, bude im takéto potvrdenie vydané," informuje hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry, Jana Tökölyová. 

Mama Martiny od prvej chvíle tvrdila, že vrah bol v dome dva dni skôr ako to tvrdila spočiatku polícia. Viedlo ju k tomu viacero indícií. Ona presne vedela, kedy boli s kým naposledy v kontakte. O 21:00 večer čakala na Martinin telefonát aj jej kamarátka. Nedočkala si. Dovtedy sa nikdy nič také nestalo. Obe rodiny sa teraz budú musieť rozhodnúť, čo spravia s domom po Jánovi a Martine. Ten je zaťažený hypotékou. "My sa určite o tom nebudeme hádať, my sa vieme dohodnúť. Chceme ostať rodina, aj keď oni tu už medzi nami nie sú," povedala Zlatica Kušnírová. 

Pozrite si reportáž o informáciach, ktoré označujú prvú obhliadku tiel snúbencov za nesprávnu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy