Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z okna policajnej budovy vyskočil mladík obvinený z vydierania. Je vo vážnom stave
Zdielať na

Z okna policajnej budovy vyskočil mladík obvinený z vydierania. Je vo vážnom stave

POPRAD / V utorok pred obedom došlo na Okresnom riaditeľstve policajného zboru v Poprade k nešťastiu, pri ktorom mladý muž vyskočil z okna na 4. poschodí. Leteckí záchranári ho previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice v Košiciach.

Informáciu TV JOJ potvrdila policajná hovorkyňa Jana Migaľová. K incidentu došlo v utorok okolo 11:00. V budove Okresného riaditeľstva policajného zboru v Poprade držali mladého muža, ktorého hliadka mala predviesť pred sudcu. Ten mal rozhodnúť o jeho vzatí do väzby, pretože je obvinený z trestného činu vydierania.

Zatiaľ z neznámych príčin vyskočil z okna zo 4. poschodia. Okolo 14:00 poobede ho s veľmi vážnymi zraneniami leteckí záchranári previezli z popradskej nemocnice do Košíc. "Leteckí záchranári boli požiadaní o sekundárny prevoz pre pacienta s vážnym poranením chrbtice na vyššie špecializované zdravotnícke zariadenie na kliniku úrazovej chirurgie do Košíc," povedala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa záchrannej služby ATE.  

Prípad prevzala Inšpekcia ministerstva vnútra, ktorá zisťuje okolnosti incidentu a mieru zavinenia policajtov, ktorí mladíka sprevádzali. "Vzhľadom na uvedenú skutočnosť súd bude ďalej postupovať v súčinnosti s policajným zborom a zdravotníckym zariadením, do ktorého bol obvinený umiestnený s tým, že lehota na rozhodnutie návrhu prokurátora o vzatí do väzby uplynie zajtra," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa krajského súdu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy