Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: V Hrnčiarovciach utiekol väzeň. Polícia zverejnila záznam z jeho dolapenia
Zdielať na

VIDEO: V Hrnčiarovciach utiekol väzeň. Polícia zverejnila záznam z jeho dolapenia

TRNAVA / Mimoriadnu udalosť sa odohrala vo väzení v Hrnčiarovciach nad Parnou. V pondelok večer z nestráženého pracoviska utiekol 32-ročný väzeň. Chytiť sa ho ale podarilo trnavským policajtom už po pár hodinách v záhradkárskej oblasti.

Väzeň Martin (32) ušiel z objektu skládky odpadu na Zavarskej ulici v Trnave v utorok o 22:00. Odsúdený bol za trestný čin lúpeže. Po väzňovi ihneď zahájilo pátranie viacero policajných hliadok.

Najprv bolo podozrenie, že sa nachádza v taxíku, následne si ho policajti všimli ležať v poli. "Po dva a pol hodine ho zadržala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky v poli za Trnavou pri záhradkárskej oblasti Nemečanka v smere na Šelpice," informuje polícia na svojej stránke.

Vzdať sa nechcel len tak ľahko. "Počas prenasledovania a zadržania boli v súlade so zákonom použité donucovacie prostriedky, varovné výstrely do vzduchu a putá. Počas služobného zákroku nedošlo k zraneniu žiadnych osôb," opisuje priebeh udalosti policajná hovorkyňa, Martina Kredatusová.

Muž tak putoval späť do svojej cely, kde si odpykáva sedemročný trest. Sudca ho tam poslal za to, že okrádal ženy o cennosti a neváhal pri tom využiť aj násilie. Zaradený bol do ústavu s minimálnym stupňom stráženia. Pred nástupom do väzenia žil ako bezdomovec. 

Naposledy sa útekom z väzenia preslávil Lubomír Behan. Ten si odpykáva trest v Leopoldove a utiekol tiež počas práce mimo ústavu. Skrýval sa niekoľko mesiacov. Nakoniec ho chytili v dome jeho rodičov. Sudca mu za nepovolený "výlet" predĺžil pobyt za mrežami o ďalšie dva roky. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy