Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Branislava Pašku obvinili z machinácií. Týkajú sa nákupov ultrazvukov do košickej nemocnice
Zdielať na

Branislava Pašku obvinili z machinácií. Týkajú sa nákupov ultrazvukov do košickej nemocnice

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Synovca Pavla Pašku obvinili z machinácií pri verejnom obstarávaní. Týka sa to nákupu ultrazvukov do košickej nemocnice. Branislav Paška podal voči rozhodnutiu vyšetrovateľa sťažnosť. S informáciou prišiel Denník N.

Podľa informácií Denníka N po takmer troch rokoch vyšetrovania nákupov ultrazvukov v košickej univerzitnej nemocnici polícia obvinila prvú osobu, a to Branislava Pašku, ktorý je synovcom bývalého predsedu parlamentu Pavla Pašku. Práve on mal byť podľa informácií denníka v roku 2013, v čase, keď sa nakupovali ultrazvuky za dvojnásobnú cenu ako v iných nemocniciach, šéfom verejného obstarávania. Z funkcie ho odvolali po tom, čo zbil v Košiciach na Hlavnej ulici spolu s ďalšími príbuznými ženu.

Paškovo obvinenie potvrdil aj Úrad špeciálnej prokuratúry. „Trestné stíhanie bolo začaté 29. októbra 2015. Obvinenie bolo vznesené 30. apríla 2018 B. P. za zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. O sťažnosti obvineného voči uzneseniu o vznesení obvinenia zatiaľ prokurátor nerozhodol,“ napísala Denníku N hovorkyňa Jana Tökölyová. Košická nemocnica vyhlásila, že na otázky, ako obvinenie hodnotí a či ešte zamestnáva Pašku, odpovie v utorok.

Bratia Paškovci boli obvinení aj z výtržníctva a z ublíženia na zdraví. Pozrite si archívnu reportáž.




Súvisiace články

Najčítanejšie správy