Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Syn sudkyne, u ktorého kukláči našli drogy, čakal na rozhodnutie o väzbe
Zdielať na

Syn sudkyne, u ktorého kukláči našli drogy, čakal na rozhodnutie o väzbe

LÚČENEC / Príslušníci protizločineckej jednotky NAKA zadržali v piatok v Lučenci na málo frekventovanom mieste muža, ktorý mal mať pri sebe väčšie množstvo drog. Išlo o syna sudkyne okresného súdu. Prokurátorka žiadala väzbu.

Podľa zdroja TV JOJ mal mať Lučenčan pri sebe takmer 300 gramov. Expertíza mala potvrdiť, že išlo o pervitín, z ktorého by bolo možné vyrobiť až 5 tisíc jednorázových dávok. Túto informáciu ale ani v pondelok hovorca prezídia policajného zboru nepotvrdil. "V súčasnej dobe sú vykonávané ďalšie nevyhnutné procesné úkony trestného konania a preto nie je možné poskytnúť k veci ďalšie bližšie informácie," informuje Martin Wäldl. 

Muža zadržali pri stredom odbornom učilišti. Kukláčov zrejme nečakal. Prehľadali aj jeho auto, ktoré nechal zaparkované pri zimnom štadióne.
Karola následne obvinili z drogovej trestnej činnosti a umiestnili do policajnej cely. Prokurátorka okresnej prokuratúry v Lučenci podala ešte včera na lučenecký súd návrh na jeho vzatie do väzby.

Syn sudkyne 

Obvinený muž je synom sudkyne okresného súdu v Lučenci. Aj z tohto dôvodu sa jej kolegovia dali vylúčiť z prípadu a o jeho väzobnom stíhaní rozhodoval súd v inom okrese. Sudkyňa pre prípravné konanie OS Lučenec bola uznesením Krajského súdu Banská Bystriva vylúčená z vykonávania z úkonov v trestnej veci obvineného Karola G., rovnako tak, ako aj ďalší sudcovia tohto súdu," hovorí zastupujúca hovorkyňa krajského súdu Alena Sigetyová. 

Krajský súd túto vec preto pridelil na ďalšie rozhodovanie okresnému súdu vo Zvolene. Obvineného muža sem z Lučenca priviezli policajti. Výsluch začal o pol štvrtej popoludní, rozhodovanie trvalo takmer dve hodiny. Obvinený muž tu mal aj svojho právneho zástupcu. Sudkyňa sa nakoniec zhodla s návrhom prokurátorky a vzala ho do väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné, pretože podal voči nemu sťažnosť.

Pozrite si reportáž k prípadu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy