Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Súd predĺžil väzbu v kauze Čongrády. Za mrežami je už takmer 4 a pol roka
Zdielať na

Súd predĺžil väzbu v kauze Čongrády. Za mrežami je už takmer 4 a pol roka

BRATISLAVA / Muž, ktorý čelí obžalobe pre vraždu bratislavského bossa Petra Čongrádyho, zostane za mrežami dlhšie, ako sa zdalo. Súd mu v pondelok na neverejnom zasadnutí predĺžil väzbu do konca roka.

Do bratislavského Justičného paláca eskortovali muža, ktorý je už takmer štyri a pol roka za mrežami. Podľa zistení televízie JOJ rozhodoval senát na neverejnom zasadnutí o návrhu na predĺženie lehoty väzby. "Okresný súd Bratislava I dňa 21. 05. 2018 rozhodol o predĺžení lehoty trvania väzby obžalovaného S. M. o 6 mesiacov, to jest do 04. 12. 2018," informuje hovorca krajského súdu, Pavol Adamčiak.

Ukrajinský podnikateľ Sergej Miňajlenko skončil v rukách polície koncom roka 2013 a odvtedy je vo väzbe. Jeho kauza sa však skomplikovala potom, čo zákonný sudca odišiel do dôchodku a dokazovanie pred senátom sa vrátilo na začiatok. Tento rok vo februári mu vymerali 23 rokov, ale rozsudok nie je právoplatný.

Možný útek

Súd predĺžil lehotu z dôvodu takzvanej útekovej väzby. 49-ročný Miňajlenko si mal podľa obžaloby objednať vraždu Petra Čongrádyho, ktorého v roku 2004 popravili pred pizzériou v Petržalke. Polícia tvrdí, že jedného z bossov zločineckej skupiny Sýkorovcov, zastrelili až na druhý pokus. V roku 1999 si vraj štvorica páchateľov vraždu rozmyslela v poslednej chvíli. Ukrajinec čelí obvineniu pre vraždu i pokus o ňu.

Zbavenie obvinení 

V roku 2014 boli pre vraždu Čongrádyho právoplatne odsúdení traja muži, ktorí sa uzavreli dohodu s prokurátorom a v súčasnosti si už odpykávajú 14 a 15-ročné tresty. Ďalší piati muži ale svoju vinu popierajú.Polícia pôvodne z vraždy Čongrádyho obvinila inú päticu mužov, medzi ktorými boli Karol Mello, Ľuboš Ferus či Viliam Mišenka. Napokon ich zbavila obvinení.

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy