Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kňaz chcel mladých ľudí prilákať do kostola. Napiekol marihuanové koláčiky
Zdielať na

Kňaz chcel mladých ľudí prilákať do kostola. Napiekol marihuanové koláčiky

VARŠAVA / Mladý kňaz vymyslel kuriózny spôsob ako prilákať mládež do kostola. Nespôsobili to ale jeho zaujímavé kázne. Pre seba a svojich farníkov totiž piekol marihuanové koláčiky.

Prípad sa začal zvláštnym správaním mladého kňaza počas nakupovania v internetovom obchode. Tam si totiž objednal celý set na výrobu a pestovanie marihuany. Keďže stránku už dlhšie monitorovali policajti, kňaza začali sledovať. "Táto stránka tým bola známa a my sme spolupracovali s predávajúcimi. Kúpil si rozsiahle vybavenie na pestovanie marihuany a jej skladovanie," uviedol vyšetrovateľ Mateusz Drwal. 

Policajti sa po niekoľkých mesiacoch sledovania horúcej stopy rozhodli zasiahnuť. Vybrali sa preto na faru, kde kňaz pôsobil. "Urobili sme domovú prehliadku miesta, kde kňaz býval. Našli sme komplet vybavenie, vrátane sušenej marihuany, ktorú si kňaz skladoval," povedala policajná hovorkyňa Katarzyna Cislo. To ale nebolo všetko. Kňaz zašiel ešte ďalej. "Rovnako sme objavili takzvané marihuanové koláčiky, čiže koláčiky, v ktorých bola jednou z prímesí marihuana. Podľa všetkého ju predával, ale aj sám jedol," dodala Cislo. Kňaz počas výsluchu ponúkol policajtom naozaj kuriózne vysvetlenie. Údajne chcel takýmto spôsobom prilákať mladých ľudí späť do kostola. 

"Prokuratúra sa nechce veľmi k veci vyjadrovať, lebo by to mohlo mariť priebeh vyšetrovania. V tejto chvíli bolo už voči kňazovi vznesené obvinenie," povedala Cislo. "Za tento čin mu hrozí v zmysle ustanovení trestného zákona trest odňatia slobody až na päť rokov," dodal vyšetrovateľ Drwal. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy