Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Puma napadla cyklistov. Jedného dotrhala, druhého zabila
Zdielať na

Puma napadla cyklistov. Jedného dotrhala, druhého zabila

WASHINGTON / Tragédiou skončil v sobotu výlet dvoch cyklistov do hôr na západe Spojených štátov, kde na nich zaútočila puma obývajúca toto teritórium. Jeden z mužov pri útoku šelmy zomrel, druhého zviera vážne poranilo. Správa lesov potom pumu zastrelila.

Dvojica sa vypravila na horskú cestu do odľahlej oblasti približne 50 kilometrov východne od Seattlu v štáte Washington. Prvého z mužov šelma škaredo potrhala, zatiaľ čo druhého zabila a jeho telo odtiahla k svojmu brlohu. Podľa agentúry Reuters to uviedol hovorca úradu miestneho šerifa Ryan Abbott.

Zranený muž odišiel z miesta útoku cez tri kilometre na bicykli, než zavolal na tiesňovú linku. Keď prišli policajti, našli bicykel obete a v neďalekom lese uvideli pumu stojacu nad mŕtvym telom obete. "On či ona, neviem, či to bol samec, alebo samica, mal telo obete vo svojom brlohu," povedal Abbott.

Jeden z policajtov potom zviera postrelil a puma utiekla hlbšie do lesa. Za pomoci psov potom pracovníci miestnej správy lesov šelmu vystopovali a odstrelili.

Ku smrteľným útokom púm dochádza v USA veľmi zriedka, za posledných sto rokov ich boli zhruba dve desiatky a väčšinou boli napadnuté deti. Podľa Abbotta išlo ešte len o druhý podobne tragický útok v štáte Washington za posledné storočie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy