Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri tragickej nehode prišiel o život 38-ročný otec dvoch detí
Zdielať na

Pri tragickej nehode prišiel o život 38-ročný otec dvoch detí

TRENČÍN / V piatok pred polnocou došlo k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej zomrel 38-ročný otec dvoch detí. Ten sa čelne zrazil s vozidlom, ktoré predbiehalo osobný automobil a nestihlo sa zaradiť do jazdného pruhu. Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci prečinu „usmrtenie" v súbehu s prečinom ublíženie na zdraví. 

Dvadsaťročný Matúš z Krajného (okres Myjava) smeroval od Trenčína na Nové Mesto nad Váhom. Pred ním podľa informácií svedka jazdil jeho kamarát. Obe motorové vozidlá obiehali vodiča, ktorý sa vracal domov. Podľa jeho slov išiel rýchlosťou 90 kilometrov za hodinu. Prvé obiehajúce auto sa stihlo zaradiť do svojho jazdného pruhu, no druhé, ktoré riadil 20-ročný Matúš už nie.

Pri predbiehaní začal havarijne brzdiť a následne prešiel celým vozidlom do protismeru, kde sa čelne zrazil s oproti idúcim vozidlom Škoda Felícia, ktoré riadil 38-ročný Martin z Trenčína. Vodič Felície sa napriek snahe nedokázal vyhnúť čelnej zrážke. Obe vozidlá následne odhodilo mimo cestu. 

Vodič Fábie podľahol svojim zraneniam priamo na mieste dopravnej nehody. Utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom. "V jednom vozidle boli štyri osoby, ktoré sa nachádzali mimo auta. V druhom vozidle bola zakliesnená jedna osoba, ktorá už nejavila známky života," uviedol veliteľ hasičského zásahu Bystrík Kuik. 

Vodič Audi, vozidla, s ktorým sa zrazil, sa zranil ľahko. Vo vozidle Audi boli ešte trajaspolujazdci, z toho dvaja utrpeli ľahké zranenia a boli po ošetrení prepustení z Fakultnej nemocnice. Dvadsaťjedenročný spolujazdec z Audi utrpel ťažké zranenia a ostal hospitalizovaný v nemocnici. O tom, že pred zrážkou jazdili vysokou rýchlosťou svedčí aj dĺžka brzdnej dráhy, ktorá mala 110 metrov.

Dopravní policajti  mladého vodiča podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Na mieste nehody mu zadržali vodičský preukaz. Vodičovi Fábie bude odobratá krv na súdnej pitve. Škoda bola predbežne vyčíslená na asi 4.500 eur. Na miesto prizvali aj súdneho znalca z odboru cestnej dopravy. Počas dokumentovania nehody riadili dopravu v danom úseku policajti.

K tragickej dopravnej nehode došlo v piatok aj v okrese Lučenec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy