Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Haváriu lietadla na Kube prežili zo 113 cestujúcich len dvaja
Zdielať na

Haváriu lietadla na Kube prežili zo 113 cestujúcich len dvaja

HAVANA / Lietadlo Boeing 737 sa chvíľu po jeho vzlietnutí zrútilo na letisko v hlavnom meste Kuby. Podľa dostupných informácii bolo na palube 113 cestujúcich.

Haváriu lietadla podľa najnovších informácií prežili len dve ženy, ktoré sa nachádzajú vo veľmi kritickom stave. Vyšetrovatelia v piatok 25. mája oznámili, že našli druhú čiernu skrinku. Prvá čierna skrinka mala vyšetrovateľom pomôcť pri zisťovaní okolností nehody, pretože boli na nej zaznamenané posledné slová pilotov a zvuky kokpitu. 

K havárii lietadla došlo neďaleko Strednej školy Campus. Lietadlo sa zrútilo len niekoľko minút po jeho vzlietnutí. Podľa informácií Dailymail smerovalo z mesta Holguin na východ Kuby. Boeing 737 spadol konkrétne medzi Havanou a mestom Santiago de las Vegas. 

Haváriu lietadla v kubánskej Havane prežili traja ľudia. Na palube 39-ročného Boeingu 737-201 bolo 113 pasažierov, ktorí pochádzali prevažne z Kuby a šesť členov posádky. Kubánsky prezident Miguel Díaz-Canel oznámil vytvorenie špeciálnej vyšetrovacej komisie, ktorá má zistiť príčinu nehody. Z miesta nehody záchranári odviezli do nemocnice , po nehode, štyroch pasažierov.

Lietadlo podľa informácií patrí Kubánskej leteckej spoločnosti Cubana de Aviación. Na palube lietadla sa nachádzalo približne 104 pasažierov. Počet ešte nie je presne určený ale najmenej traja ľudia sú vážne zranení a boli prevezení do nemocnice v kritickom stave.  Pilot lietadla mal byť podľa všetkého skúsený. Podľa slov svedkov a letiska odrazu uvideli len obrovský mrak dymu a oheň. 

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Stroj bol ťažko poškodený a spálený, požiarnici hasili jeho dymiace pozostatky. 

https://twitter.com/THE___VISION1/status/997528980579373057

Kubánska letecká spoločnosť v minulosti čelila problémom s bezpečnosťou flotíl. Len vo štvrtok 17. mája viac ako tretinu odstavili najmä kvôli veku. Boeing 737 si letecká spoločnosť v roku 2009 prenajala od Portugalskej spoločnosti EuroAtlantic Airways. 


Pozrite si archívnu reportáž o lietadle, ktoré pristálo na ceste: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy