Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Okolo smrti 33-ročného Jána z Mlynice je veľa pochybností. Svedok ale tvrdí, že telo bolo určite jeho
Zdielať na

Okolo smrti 33-ročného Jána z Mlynice je veľa pochybností. Svedok ale tvrdí, že telo bolo určite jeho

ÚSTÍ NAD ORLICÍ / Matka si nie je istá, či pochovali vlastného syna. Reportérka TV JOJ Zuzana Pojedincová sa snažila rozlúsknuť prípad Jána z Mlynice, ktorý mal zomrieť za nejasných okolností v českej obci Ústí nad Orlicí, kde pracoval. Na miesto smrti Slováka sa vybral kolega z českej televízie Prima. Hovoril aj so svedkom, ktorý mal Jána spoznať.

Prípad sa stal ešte v marci, kedy telo 33-ročného muža našli obhorené od polovice tela hore. Rodičia Jána má ale pochybnosti, či človek, ktorého pochovali, je naozaj ich syn. Nielenže matke nedovolili identifikovať telo a otvoriť truhlu, navyše sa dozvedela, že DNA, ktoré poskytla polícii sa do Česka ani nedostala. 

"Ľudské telo má rôzne markanty (jazvy, materské znamienka, tetovania), ktoré môžu so spoluprácou s rodinou viesť k identifikácií konkrétnej osoby," vysvetlila hovorkyňa českej polície Eva Maturová. Konkrétne malo ísť o tetovanie. Podľa pohrebnej služby, ale na tele boli vidieť iba dve čiarky. 

Telo mŕtveho muža našiel jeden z miestnych a spoznal ho majiteľ ubytovne, kde muž býval. Že išlo o Jána, bol presvedčený. "Spoznal som ho podľa tetovania, na krátko ostrihaný, tu to mal opálené a tie ponožky a topánky čo mal, to boli 100 percent jeho. Tetovanie bolo trochu obhorené, ale na ruke to bolo vidieť. Na milión percent to bol on," vraví svedok. 

Matke sa tiež nechce veriť, že by si jej syn spáchal samovraždu. "Ak ju spáchal, tak sa s tým zmierim. Ale nemal na to dôvod, aby si vzal život." Polícia ale vychádza z faktov. "Neboli zistené žiadne známky cudzieho zavinenia, zranenia, ktoré boli spôsobené, si tento človek mohol podľa súdneho lekára spôsobiť sám," informuje Maturová. Ani svedok si nevie predstaviť, že by mu niekto chcel ublížiť. Hovoril o ňom ako o dobrom a spoľahlivom mužovi. 

Reportér: Myslíte si, že si to urobil sám?

Svedok: Určite. Na izbe mal zelený kufor, mal tam veci, kľúče, ako keby to mal naplánované. 

Pozrite si vyjadrenie matky zosnulého: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy