Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nočná tragédia v Pohorelej si vyžiadala život 61-ročného muža
Zdielať na

Nočná tragédia v Pohorelej si vyžiadala život 61-ročného muža

POHORELÁ / Počas nočného požiaru v osade zhorelo niekoľko domov, v ktorých žili rodiny s malými deťmi. Oheň pripravil o život 61-ročného muža. Práve v miestnosti, kde spal, zrejme požiar aj vznikol.

Ľudí vyhnali z izieb obrovské plamene, podľa svedkov mali asi 7 metrov a pod vplyvom sálavého tepla zo strechy doslova strieľali škridly. Rodiny s malými deťmi, pričom najmladšie malo iba rok vybiehali na dvor iba v pyžamách a snažili sa dostať pred požiarom do bezpečia. " Šesť až sedemmetrové plamene to boli, prišli k nám, že vstávajte všetci, zhoríme tu," vraví jeden z obyvateľov osady. 

Oheň vznikol v miestnosti, kde v tom čase spal 61-ročný muž. Tomu sa uniknúť nepodarilo. Príbuzní sa k nemu cez obrovské plamene nevedeli dostať. Obhorené telo vyniesli až skoro ráno hasiči, keď dohasili plamene. Oheň sa po streche rýchlo rozšíril do okolia, hasiči na mieste zasahovali až do rána. Príbytky sú však neobývateľné, rodiny prišli o všetko, zhorelo im zariadenie aj osobné veci. Pomocnú ruku im podali susedia. 

​Na nohách sú od polnoci a vynášajú na dvor všetko, čo požiar zničil. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre usmrtenie, do vyšetrovania pribrali aj znalca z odboru súdneho lekárstva. 

Podobný prípad sa stal aj cez zimu. Osadníci pri požiari prišli o všetko, mesiac bývali v miestnom kine, kým sa vrátili späť domov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy