Polojasno
20°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Autentické zábery zo zadržania nelegálnych migrantov z Vietnamu
Zdielať na

Autentické zábery zo zadržania nelegálnych migrantov z Vietnamu

VELIKIJ BEREZNIJ / Chýbalo už len málo a utečenci z Vietnamu by nelegálne prekročili našu východnú hranicu. Tesne pred vstupom na Slovensko ich ale zadržala ukrajinská pohraničná služba. V skupine migrantov boli aj dve ženy. Asi po pol hodine zbadali policajti v blízkosti hranice aj muža z Uzbekistanu, ktorý sa vraj vybral za lepším životom. Reportérka TV JOJ Katarína Kleknerová priniesla autentické zábery zo zadržania týchto nelegálnych migrantov.

Príslušníci pohraničnej stráže Ukrajiny zbadali v blízkosti hranice podozrivú skupinku. Šesť mužov a dve ženy sa pohybovali pri meste Velikij Bereznij. Nelegálni migranti svoju totožnosť preukázať nevedeli, pri sebe totiž nemali žiadne doklady. Policajtom povedali, že pochádzajú z Vietnamu.

Po zadržaní ich predviedli na policajné oddelenie. Vietnamci to mali namierené na Slovensko. Asi po polhodine sa ukrajinským policajtom podarilo zadržať ďalšieho migranta len 15 metrov od hranice. Išlo o 47-ročného muža z Uzbekistanu. Ten uviedol, že sa chcel dostať do Európskej únie za lepším životom.

O osude cudzincov budú v najbližších dňoch rozhodovať ukrajinské úrady.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy