Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dodávku po zrážke s vlakom odhodilo. Z chodníka zmietla mladú ženu
Zdielať na

Dodávku po zrážke s vlakom odhodilo. Z chodníka zmietla mladú ženu

SNINA / Zrážka osobného vlaku s dodávkou mala v piatok dopoludnia mimoriadne dramatický priebeh. Na neďalekom chodníku stála v tom čase mladá žena, ktorú dodávka zmietla z chodníka a ostala zakliesnená pod ňou.

Na chodníku stála počas nehody 18-ročná Katarína. Keď sa dodávka s vlakom zrazila, dodávku odhodilo priamo na ňu a zmietlo ju z chodníka. Ostala zakliesnená pod vozidlom. "Nevedeli ani auto nadvihnúť ani ju vytiahnuť," uviedla svedkyňa nehody. Vyslobodzovať ju museli záchranári aj hasiči. Na mieste nehody riadili dopravu policajti.

Podľa informácií TV JOJ sú cestujúci z vlaku v poriadku. Ženu previezli do nemocnice so zranením členka. 

Vinníkom je podľa polície zrejme vodič dodávky, ktorý nerešpektoval svetelnú signalizáciu. Tá bola v čase nehody v činnosti a plne funkčná. 

Mnohí miestni obyvatelia tvrdia, že na tomto železničnom priecestí by bolo vhodné osadenie závor. Nehody sa tam totiž stávajú často, Naposledy došlo k zrážke vlaku a auta vo februári. "Na tomto železničnom priecestí, podobne ako na ostatných je základnou výstrahou v zmysel zákona výstražná zvuková a svetelná signalizácia. Závory sú len doplnkovou výstrahou. Bohužiaľ, čo nevieme ovplyvniť je správanie vodičov, ktorí nerešpektujú žiadnu výstražnú signalizáciu," uviedla hovorkyňa železníc Martina Pavlíková.

Zrážky s vlakom sú mimoriadne nebezpečné. Len nedávno sme vám priniesli reportáž o tom, ako do idúceho vlaku narazila dodávka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy