Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sanitka skončila po zrážke s autom v priekope. Pri nehode zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Sanitka skončila po zrážke s autom v priekope. Pri nehode zasahoval vrtuľník

ŽILINA / Vážna dopravná nehoda pri obci Horný Hričov si vyžiadala zásah záchranárskeho vrtuľníka. Vo vozidle dopravnej zdravotnej služby sa nachádzalo šesť pacientov a vodič. Jednu z pacientiek po zrážke musel vrtuľník transportovať do nemocnice.

​Vozidlo dopravnej zdravotnej služby viezlo pacientov z vyšetrení zo žilinskej nemocnice domov. Oprotiidúcemu vozidlu sa chcel vodič vyhnúť, no nepodarilo sa mu to. "Vodič mi vošiel do protismeru, ja som mu aj trúbil, aj som sa mu vyhýbal, lebo som myslela, že sa to ešte dá, ale ako ma buchol, tak ma odhodilo na stromy," povedal vodič sanitky.

Sanitka skončila v priekope, zastavili ju kríky. Vodič sanitky vyviazol s ľahkými zraneniami, no jedna zo šiestich pacientiek sa zranila natoľko, že ju zasahujúcu záchranársky vrtuľník musel previesť do martinskej nemocnice. 

Vodiča osobného auta záchranári ošetrili, no sťažoval sa na bolesti na hrudníku a preto ho previezli do nemocnice v Považskej Bystrici. 

Pri dopravnej nehode zasahovali všetky záchranné zložky. "Zasahovali štyri posádky pozemnej záchrannej zdravotnej služby, jedna vrtuľníková záchranná zdravotná služba, ktoré spolu ošetrili ôsmich pacientov, z toho siedmich transportovali do zdravotníckych zariadení," uviedol vedúci operátor Záchrannej zdravotnej služby Viliam Sládek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy