Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Vydával sa za bývalého kolegu a chcel ju okradnúť. Prezradil ho pokazený chrup
Zdielať na

Vydával sa za bývalého kolegu a chcel ju okradnúť. Prezradil ho pokazený chrup

NITRA / Sedemdesiatjedenročnú dôchodkyňu sa pokúšal oklamať podvodník. Stalo sa to v Nitre. Sľúbil jej, že za peniaze vybaví úver v banke. Dokonca od nej vymámil aj zlaté šperky. Päťdesiatštyriročného muža, ktorý sa vydával za bohatého podnikateľa, okrem iného prezradil aj pokazený chrup.

Všetko sa začalo náhodne, ženu na ulici oslovil muž, ktorý jej tvrdil, že je bývalý kolega. Dôchodkyňa si ho nepamätala, ale išla s ním na kávu. "Tam mi začal rozprávať, že on je v Amerike, má biznis, a že či by som si nechcela privyrobiť a hovorím to by bolo pekné," uviedla dôchodkyňa. 

Podvodník hovoril o tom, že predáva luxusné autá. Dôchodkyni tvrdil, že keď chce zarobiť, musí mu dať peniaze. Priznala sa, že eurá navyše nemá. "Povedal mi, že vieš čo, nemusíš mať peniaze, môžeš zlato čo máš," dodala žena. Muž sa ponúkol, že ju domov k paneláku odvezie autom. Pozvala ho aj do bytu a tam od nej vymámil zlaté šperky. Zlato mu nestačilo a na druhý deň telefonoval, že má riešenie. "Povedal, že pôjdeme vybaviť úver, aby som sa pekne nahodila," uviedla. 

Dôchodkyni prišlo podozrivé aj to, že muž sa tváril ako bohatý podnikateľ s luxusnými autami, no mal staré vozidlo a pokazené zuby. O celej situácii povedala susedom. Tí jej poradili, aby kontaktovala políciu. Kriminalisti okamžite konali a muža chytili takpovediac pri čine. "Zo zločinu podvodu obvinila vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície 54-ročného muža z obce Lužianky," uviedla policajná hovorkyňa v Nitre Božena Bruchterová.

Juraj je momentálne v policajnej cele, na krku má mať viaceré podvody, preto dali návrh na vzatie do väzby. Súd by o jeho ďalšom osude mal rozhodnúť v najbližších hodinách.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy