Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Muž po útoku psa takmer prišiel o nos. Belgický ovčiak je v tom ale podľa polície zrejme nevinne
Zdielať na

Muž po útoku psa takmer prišiel o nos. Belgický ovčiak je v tom ale podľa polície zrejme nevinne

PAPÍN / Prípad útoku psa na človeka prešetrujú policajti z Koškoviec. Zatiaľ to vyzerá tak, že belgický ovčiak Bady je v tom nevinne. Štyridsaťsedemročného muža uhryzol priamo do nosa. Stalo sa to napriek tomu, že pes bol za zatvorenou bránou.

"Najmierumilovnejší pes, keď zacíti problém alebo ohrozenie majiteľa, bude ho brániť," uviedol cvičiteľ služobných psov Valér Vitrikuš. Podľa zistení polície sa Milan a jeho kamarát vracali z miestneho pohostinstva a vtedy malo dôjsť k útoku.

Bezprostredne po udalosti policajti zistili, že muž sa údajne rukami rozohnal pri bráne a psa provokoval. Keď tak spravil opakovane, pes sa mal postaviť na zadné nohy a na muža zaútočiť. "Polícia v danej veci prijala oznámenie vo veci podozrenia zo spáchania priestupku proti poriadku v správe," povedala policajná hovorkyňa v Prešove Jana Migaľová. 

Zranenému mužovi na pomoc privolali záchranárov. Tí ho previezli do nemocnice. "Pacient bol ošetrený pre viacpočetné hryzné poranenia v oblasti predlaktia a nosa," uviedol primár chirurgie nemocnice v Humennom Robert Doričko. O okolnostiach informovali políciu a mužovi zároveň odobrali vzorku krvi na zistenie prítomnosti alkoholu.  

Pes bol za bránou

Podľa polície bol pes v čase útoku za bránou, na ktorej je aj informačná tabuľka, ktorá na jeho prítomnosť na dvore upozorňuje. Belgický ovčiak Bady je podľa majiteľa mierumilovný pes a doteraz sa nestalo, že by niekomu ublížil. Okrem toho policajti zistili, že je riadne očkovaný. 

"Väčšina psov opitých ľudí nemá rada, cíti alkohol, vie, že človek sa nespráva prirodzene, že má iné pohyby, psa to dráždi," uviedol Vitrikuš. Cvičiteľ služobných psov vysvetľuje, že cudzie psy zbytočne dráždiť netreba. "Ani približovať sa, nevieme, akú má pes psychiku, ako je vychovaný v tomto prípade bola chyba na strane človeka, ktorý ho tam išiel opitý dráždiť," dodal. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy