Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V piatok mu zobrali vodičák, v nedeľu skončil s autom medzi kravami na družstve
Zdielať na

V piatok mu zobrali vodičák, v nedeľu skončil s autom medzi kravami na družstve

NITRA / Sadol za volant pod vplyvom alkoholu, bez vodičského preukazu a havaroval. Dvadsaťdvaročný mladík na ceste pri vrábeľskej časti Horný Ohaj skončil s vozidlom až v areáli družstva. Auto po chvíli obkolesili kravy.

Mladík, smeroval na tmavom vozidle z Nevidzian domov do Vrábeľ. Išiel príliš rýchlo a v zákrute nezvládol riadenie. "Musel dobre ísť. Svižne. Svižne," myslí si jeden zo svedkov. Potom, ako mladík zišiel s autom z cesty letel ešte asi 80 metrov a skončil v areáli poľnohospodárskeho družstva. "Ja som to zbadal podľa smerovky, ako svietil ja som myslel, že niekto kradne kravu," dodáva svedok.

Od cesty totiž auto poriadne v tme nebolo vidieť. Poškodené však bolo oplotenie a vytrhnuté betónové stĺpiky. Svedkovia podľa toho zistili čo sa deje a Andrejovi sa rozbehli na pomoc. "Vodič bol mimo, mimo auta, opretý o betónový stĺp. Sme mu poskytli prvú pomoc a zavolali sme záchranku," opisuje situáciu svedok. "Vodič bol odvezený RZP na ošetrenie. Vozidlo prerazilo elektrický ohradník a dostalo sa do areálu s dobytkom," potvrdil Martin Kratka, veliteľ zásahu HaZZ z Vrábeľ.

Po chvíli vyšli na pašu kravy a takto to tam vyzeralo. Vozidlo postupne obkolesili a chodili okolo neho. Neprekážalo im ani to, že sa tam pohybujú hasiči a policajti. "Na požiadanie potom správcovia dobytok uzatvorili," tvrdí veliteľ zásahu. Dychová skúška napokon ukázala, že vodič sadol za volant pod vplyvom alkoholu. "Vyzeral byť pod vplyvom, tak rozprával tak. Človek aby mu dal cigaretu a podobné veci," tvrdí svedok. "V dychu vodiča namerali policajti 1,42 promile alkoholu, " potvrdila Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

To však nie je všetko. Okrem toho, že Andrej bude mat problém za jazdu pod vplyvom alkoholu, ukázalo sa, že nemá ani vodičský preukaz. Ten mu policajti zadržali ešte v piatok. "Okolnosti dopravnej nehody, ako aj jej zavinenia sú predmetom vyšetrovania Okresného dopravného inšpektorátu," potvrdila Čuháková.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy