Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pašerákov na východe zradil motor. Ohrozovali aj školákov
Zdielať na

Pašerákov na východe zradil motor. Ohrozovali aj školákov

MICHALOVCE / Pašerácke auto s dvojicou Ukrajincov sa pokúsilo uniknúť michalovským colníkom. S vozidlom plným cigariet sa rútilo dedinami v Sobraneckom okrese. Vodič pre údajné problémy s autom zastavil pri základnej škole, kde podľa svedkov ohrozil svojou jazdou aj malé deti. Ani to ho neodradilo a spolu so svojím spolujazdcom sa už po svojich dali na útek. Po celý čas im boli v pätách colníci, ktorí ich z areálu školy vyviedli v putách.

Colníci zastavovali auto v obci Nižné Nemecké. Vodič namiesto zastavenia, šliapol na plyn a začal unikať. Po prejdení asi pätnástich kilometroch šofér s autom zastavil, keďže sa mu údajne prehrial motor. Svedkami toho boli aj školáci, ktorí vraj museli pred rútiacim sa autom uskočiť.

Ukrajinci pri základnej škole v Sobranciach vystúpili z auta a okamžite sa dali na útek. Colníkom sa ich ale zakrátko podarilo dolapiť. "Colníci ich zaistili s použitím donucovacích prostriedkov, boli tam použité putá, aby osoby neunikali," informuje hovorkyňa colného úradu Klára Baloghová. 

Dôvod naháňačky bol jasný hneď potom, ako colníci prehľadali vozidlo. Bolo totiž plné pašovaných cigariet. "Vo vozidle bolo uložených viac ako 153 tisíc cigariet bez označenia slovenskou kontrolnou známkou," hovorí Baloghová 

Pašerák mal cigarety schované na rôznych miestach. Colníci preto museli takmer celé auto rozobrať. Pri prehliadke zistili, že takmer 800 kartónov cigariet bolo ukrytých v nárazníku, vo dverách, na streche, či pod kapotou auta.

"Finančný únik bol v tomto prípade vyčíslený na takmer 25 tisíc eur. Prípad bol odovzdaný vyšetrovateľovi kriminálneho úradu finančnej správy," povedala Balghová. Dvojica Ukrajincov je momentálna zadržaná a o ich ďalšom osude zrejme rozhodne až súd.

​V Thajsku zadržali pašerákov tzv. Ľadu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy