Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Versače verzus Mojsej. Po dlhoročnej kauze padol verdikt
Zdielať na

Versače verzus Mojsej. Po dlhoročnej kauze padol verdikt

KOŠICE / František Kabrheľ známy ako Versače sa už niekoľko rokov sporí s Braňom Mojsejom o tatranský apartmán. Ten má už terajší Norin manžel zablokovaný predbežným opatrením. Braňo ale nehnuteľnosť daroval svojmu synovi. V dlhoročnej kauze padol verdikt.

Hoci Kabrheľ podal žalobu ešte v roku 2011, na súde si obe strany vypočuli verdikt až teraz. Kabrheľ a jeho manželka Nora tvrdia, že Mojsej ju donútil prepísať apartmán darom, a to pod nátlakom. Získal ho podľa nich podvodným spôsobom.

"Ja som bola výlučnou vlastníčkou apartmánu v Tatranskej Lomnici od roku 2004, keď Branislav Mojsej nemal ani fuka," povedala Nora Kabrheľová. Braňo následne prepísal apartmán na svojho syna. Ten v procese vystupoval ako žalovaný v druhom rade. K prepisu nehnuteľnosti však došlo už v čase, kedy Kabheľ s Mojsejovou viedol súdny spor o vrátenie pôžičky vo výške viac ako 850 tisíc eur. Nitran teda požiadal súd, aby zakázal Braňovi nakladať s nehnuteľnosťou. Takto si chcel zabezpečiť vymoženie peňazí. Sudkyňa v civilnom procese rozhodla, že o neúčinnosti právneho úkonu voči Kabrheľovi,v prípade prvej darovacej zmluvy medzi Norou a Braňom. Zmluva medzi ním a jeho synom však ostáva platná. To znamená, že Mojsej mladší ostáva naďalej majiteľom nehnuteľnosti a jeho otec má v nej právo dožitia.

"No odvoláme sa, v druhej časti, to by ste mali vedieť," uviedol žalobca František Kabrheľ. "Tak ešte to nie je právoplatné. Uvidíme," rozpráva Braňo Mojsej. V praxi to teda znamená, že Kabrheľ sa momentálne nemôže domáhať tatranského apartmánu. Rozhodnutie ale zatiaľ právoplatné nie je, s najväčšou pravdepodobnosťou, prípad skončí na stole odvolacieho súdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy