Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Udrela búrka, zarinčalo sklo a obrovský ostrý črep spadol rovno na dieťa
Zdielať na

Udrela búrka, zarinčalo sklo a obrovský ostrý črep spadol rovno na dieťa

MICHALOVCE / K veľkému nešťastiu došlo v Michalovskej osade. Na malé dieťa spadla počas spánku sklenená výplň z okna a zapichla sa mu do hrude. Dva a pol ročnú Eriku v bezvedomí previezli osadníci ihneď do Michalovskej nemocnice. Jej zranenia boli natoľko vážne, že ju záchranári okamžite previezli do Košíc.

Na dva a pol ročné dievčatko spadla sklenená výplň z okna. Erika v tom čase spala na pohovke. "Čo bol taký vietor rozbilo sa a jedno okno mi vypadlo a špic takisto. A ten špic spadol na dievča," popisuje okolnosti otec zraneného dieťaťa Karol Magyar.

Erikina matka si to najskôr ani nevšimla, keďže v tom istom čase ratovala svoje druhé dieťa. "Druhé okno spadlo aj na chlapca, ale chlapec držal okno. Keď mu ženu uvidela okno v rukách hneď ho odhodila a vtedy si všimla, že aj na dievča spadlo," vysvetľuje situáciu otec. "Za doposiaľ presne nezistených okolností sklenená výplň vypadla z dreveného rámu okna, ktorá poranila 2-ročné dieťa," potvrdila Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

​Matke pribehli ihneď na pomoc viacerí osadníci, ktorí zakrvavené dieťa následne previezli autom do nemocnice. "Odpadla, bola v kritickom stave, prepichlo jej pľúca, ľadviny, všetko. Okrem čreva mala všetky vnútornosti poškodené," popisuje rozsah zranení otec. Eriku ešte v ten deň previezli záchranári vo veľmi vážnom stave do košickej nemocnice. Podľa slov otca sa tam podrobila šesť hodinovej operácii, po ktorej ju hospitalizovali na oddelení ARO. Z najhoršieho by však mala byť už vonku. "Už je zo starej nemocnice prevezená na fakultnú. Chvalabohu, Boh pri nej stál, takže už je všetko dobre," tvrdí otec. "V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Michalovciach trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu ublíženia na zdraví," tvrdí Mesárová.

Nešťastie, ktoré sa stalo v osade už vyšetruje aj polícia. Podľa vyjadrení otca sa však hroziacej tragédii nedalo zabrániť. "To by ste nič nestihli, pretože to spadli dve sklá naraz. Rana ako z dela," bráni sa otec. Susedovu verziu potvrdzujú aj ďalší osadníci: "Viete, že to bude ďalej padať dole, dobrý vietor a opäť sa celé okno rozbije." "Jedno okno keď zaramujete, tak stojí aj 20-30 euro. A on si tie peniaze radšej nechá na jedlo," tvrdia zhodne. "Bližšie okolnosti, za akých došlo k  zraneniu dieťaťa, polícia zisťuje, " dodáva Mésarová.

Pre nešťastnú nehodu, pod ktorú sa podpísalo okno​, prišiel aj aj americký chlapček Logan:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy