Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hlboko v horách nad Banskou Štiavnicou našli ľudské pozostatky
Zdielať na

Hlboko v horách nad Banskou Štiavnicou našli ľudské pozostatky

BANSKÁ ŠTIAVNICA / Podľa lekára išlo zrejme o muža nižšieho vzrastu. Čo bolo príčinou smrti ale povedať nevedel. Polícia nepozná jeho totožnosť ani približný vek.

Telo muža oblečené ešte v zimnej vetrovke našli v lesnom poraste nad obcou Svätý Anton. Vysoko v kopcoch, ďaleko od cesty, v strmom teréne ležalo telo v zimnom oblečení. Hrubú vetrovku, pod ktorou bolo telo našli úplnou náhodou lesní robotníci.

Podľa polície ide o telo muža nižšieho vzrastu, zhruba 170 cm vysokého štíhlej postavy. No nič viac zatiaľ povedať nevedia. Neznáma zostáva totožnosť, vek obete či okolnosti, za ktorých k úmrtiu v lese došlo. "Keďže nájdená osoba mužského pohlavia a nezistenej totožnosti bola v značnom štádiu rozkladu, súdny lekár nemohol potvrdiť, ani vylúčiť známky násilia. Na určenie presnej príčiny smrti a predpokladanej doby úmrtia bola nariadená súdna pitva," potvrdila hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystricii Mária Faltániová.

Muž mal na sebe zimnú vetrovku čiernohnedej farby, tmavomodré rifle a čierne pracovné topánky. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre usmrtenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy