Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
So zbraňou vpadol na benzínku a žiadal peniaze. Zamestnankyňa sa nezľakla a vyhnala ho
Zdielať na

So zbraňou vpadol na benzínku a žiadal peniaze. Zamestnankyňa sa nezľakla a vyhnala ho

ŠAĽA / Lupič ju prepadol s pištoľou v rukách, ale neodniesol si napokon nič. Odvážna zamestnankyňa čerpacej stanice v Šali dokonca páchateľa prenasledovala aj s priateľom. Vzdali to až potom, keď na nich vonku namieril zbraň.

Na benzínku v Šalianskej časti Veča prišiel lupič krátko pred 10 hodinou večer. Bolo to pár minút pred koncom pracovnej doby. Na hlave mal kuklu a pri sebe pištoľ. Po tom ako vošiel do predajne si kuklu stiahol na tvár. Šiel rovno k pultu a na zamestnankyňu namieril zbraň so slovami "dajte sem všetko" a podal jej igelitové vrecko. "Päťdesiatjedenročná žena mu povedala, že mu nič nedá a zavolala svojho priateľa," uviedla policajná hovorkyňa v Nitre Renáta Čuháková. 

Na záberoch je vidieť ako zamestnankyňa odchádza od pultu. Lupič sa v tej chvíli otáča a pokojne vychádza von, akoby sa nič nedialo. "Obsluha sa zachovala odvážne, s chladnou hlavou, za čo jej patrí obdiv. Z profesionálneho hľadiska je obsluha pripravená na také kroky, aby čo najmenej ohrozila seba," uviedol hovorca Slovnaftu Anton Molnár. 

Žena spolu s priateľom za lupičom odvážne utekajú a snažia sa ho dolapiť. Ten sa otočí a namieri na nich zbraň. Obaja sa v tej chvíli skrčia a nezostáva im nič iné ako ho nechať odísť.

Z čerpacej stanice napokon lupič odišiel s dlhým nosom a neodniesol si nič. Každá čerpacia stanica je vybavená tlačidlom, ktoré je napojené na políciu a dá sa stlačiť nepozorovane. V tomto prípade ale všetko trvalo pár sekúnd a žena sa zachovala duchaprítomne. Lupič by tam však peniaze nenašiel. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy