Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V plameňoch zahynuli jej tri deti. Polícia z požiaru obviňuje matku
Zdielať na

V plameňoch zahynuli jej tri deti. Polícia z požiaru obviňuje matku

PREŠOV / V prípade smrti troch malých detí z roku 2015 už padlo obvinenie. Polícia obvinila ich matku. Vyšetrovanie ukončili návrhom na dohodu o vine a treste. 29-ročná žena však akúkoľvek svoju vinu popiera.

Asi hodinu po zotmení v roku 2015 zachvátili murovanú chatrč plamene. Vo vnútri boli v tom čase malé deti. Plamene boli rýchle. Ich matka, ktorá si odbehla k svokre sa zrútila. Tri deti ničivú tragédiu neprežili. 

Rodičia s deťmi, ktoré ničivý požiar prežili, odvtedy žijú v unimobunke. Je tomu už dva a pol roka. Presne toľko trvá aj policajné vyšetrovanie.

Najprv bolo trestné stíhanie zastavené, potom obnovené a teraz je ukončené. V marci padlo obvinenie voči konkrétnej osobe. Za smrť troch malých detí aj po záveroch znaleckých skúmaní je podľa polície zodpovedná ich matka. Tá v osudný deň odbehla k svokre, lebo chcela ísť s chorou dcérou na pohotovosť.

Podľa danej trestnej sadzby jej hrozí aj väzenie. V prípade dohody o vine a treste by mohla dostať nižší trest. Sama ale zjavne netuší, že súčasťou dohody je i to, že sa musí priznať. Ona ale akúkoľvek zodpovednosť odmieta.​ "Dvadsaťdeväťročná Monika zo Sačurova bola obvinená z trestného činu usmrtenia. Policajné vyšetrovanie bolo ukončené návrhom na konanie o dohode o vine a treste," uviedla policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy