Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nakráčal do banky s falošným občianskym a vybral si niekoľko stoviek eur. Polícia prosí o pomoc
Zdielať na

Nakráčal do banky s falošným občianskym a vybral si niekoľko stoviek eur. Polícia prosí o pomoc

NITRA / Stovky eur z cudzieho účtu sa podarilo vybrať mužovi, ktorý prišiel do banky v Nitre. Pracovníčke predložil falošný občiansky preukaz. Všetko trvalo iba pár minút a muž odišiel so stovkami eur.

Muž mal na hlave čiapku a v rukách obal s falošným občianskym preukazom. Pracovníčke banky nadiktoval číslo účtu a chce vybrať peniaze. "Pracovníčku uviedol do omylu predložil falošný občiansky," povedala policajná hovorkyňa v Nitre Renáta Čuháková. 

Ak by ste podvodníka na videu spoznali, zavolajte na číslo 158 alebo môžete informácie podať osobne, no ktorom ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Na záberoch z kamery to vyzerá tak, že muž je dosť nervózny, pod čiapkou sa zrejme snaží ukryť ofinu. Pracovníčke ale neprišlo nič podozrivé, skontroluje občiansky preukaz a po chvíli muž opustil banku aj s peniazmi. Z banky si odniesol 600 eur. Účet, z ktorého vyberal peniaze patrí súkromnej firme z Českej republiky, ktorá sa zaoberá výrobou a predajom ochranných pracovných odevov a pomôcok.

Falošný občiansky preukaz bol vyrobený na meno Zdenek Dvořák, presne tak sa volajú aj dvaja majitelia firmy. Či muž toto zistil náhodne alebo firmu pozná zisťuje polícia. "Obvodné oddelenie prípad vyšetruje ako prečin podvodu," uviedla Čuháková. 

Vyšetrovatelia po mužovi pátrajú už niekoľko týždňov, odhaliť sa im ho ešte nepodarilo.O pomoc prosia ľudí, a to zverejnením záberov. Za podvod mu hrozí trest odňatia slobody na dva roky. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy