Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cirkusanti doviedli na námestie sloniu rodinu. Zasahovali policajti
Zdielať na

Cirkusanti doviedli na námestie sloniu rodinu. Zasahovali policajti

PŘEROV / Pozor na slony na námestiach. V našich zemepisných šírkach je takáto správa komická, ale zábery vo videu nepochádzajú z nakrúcania komédie či katastrofického filmu. To si len slonia rodinka z cirkusu vyrazila na prechádzku námestím Přerova a prevádzkovatelia cirkusu to nikomu nenahlásili.

Neuveriteľný pohľad sa naskytol nielen strážnikom na mestských kamerách, ale aj desiatkam ľudí na námestí. Deti sa nevedeli vynadívať na niekoľkotonové zvieratá. Slony sa vybrali rovno k mestskej fontáne, aby uhasili smäd niekoľkými stovkami litrov vody. Nebol to útek zo ZOO. Cirkusanti "venčili" sloniu rodinu priamo v meste, aby prilákali návštevníkov na blížiace sa predstavenie. Mestskí policajti ale nemali toľko pochopenia pre ich reklamný ťah. 

Najkritickejšia situácia nastala, keď si slonia rodina urobila prestávku na miestnom kruhovom objazde a vykonala svoju potrebu. Vtedy skolabovala už aj doprava. Zmätení ošetrovatelia tak museli za doprovodu mestských policajtov odprevadiť sloniu rodinu späť do cirkusu. "Kontaktovali sme zástupcov cirkusu a odporúčali sme im, aby svoje slony odviedli naspäť," uviedol Miroslav Komínek, zástupca mestskej polície v Přerove. Prípadom sa bude zaoberať aj veterinárna správa. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy