Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladistvý fantóm s Kysúc desil obyvateľov. Podľa obžaloby napadol šesť žien a jedného chlapca
Zdielať na

Mladistvý fantóm s Kysúc desil obyvateľov. Podľa obžaloby napadol šesť žien a jedného chlapca

KYSUCE / Sedemnásťročný Kysučan Ján čelí obžalobe za trestné činy, ktorých sa mal dopustiť, keď mal len 16 rokov. Mladík z Čadce podľa polície bezdôvodne napadol šesť žien, pričom jeho najmladšia obeť mala v čase útoku iba 13 rokov. Brutálne zbil aj chlapca.

Kým ho policajti v decembri minulého roka chytili, medzi obyvateľmi Čadce vládol strach. Dovtedy o ňom ľudia vedeli len ako o fantómovi, ktorý si svoje obete vyberal náhodne v rôznych častiach mesta či už na sídlisku alebo v centre. "Obvinený v Čadci napadol šesť žien a jedného chlapca," uviedol hovorca krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisárik. Tri zo šiestich žien pritom po jeho útoku vyhľadali aj lekárske ošetrenie.

Podľa obvinenia všetky svoje obete surovo zbil. Do troch žien neváhal kopať, keď pri jeho útoku spadli na zem. Chlapcovi, ktorého napadol na železničnej stanici, skákal po hrudi. "Prokurátorka Okresnej prokuratúry v Čadci podala obžalobu na 17-ročného Jána obvineného z prečinov výtržníctva a ublíženia na zdraví," dodal Cisárik.

Jeho najbližší príbuzní sú stále v šoku z toho, že podľa obžaloby Ján bezdôvodne ublížil viacerým ľuďom. "Veľmi ma to prekvapilo, pretože my sme ho celá rodina mali radi, nečakali sme toto od neho a verím, že buď je to psychického pôvodu, že to urobil alebo má nejakú vadu," uviedla Jánova teta. 

Súd bude musieť prihliadať aj na to, že obvinený ešte nemá 18 rokov. "Ako mladistvému mu hrozí trest odňatia slobody na jeden a pol roka," povedal Cisárik.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy