Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pokúsil sa ju znásilniť, keď sa korčuľovala. Polícia obvinila vedúceho rómskej hliadky
Zdielať na

Pokúsil sa ju znásilniť, keď sa korčuľovala. Polícia obvinila vedúceho rómskej hliadky

SPIŠSKÁ BELÁ / Policajti obvinili podozrivého z pokusu o znásilnenie korčuliarky na cyklistickom chodníku. Prípad sa stal počas dňa za Spišskou Belou v okrese Kežmarok. Obvineným je vedúci rómskej hliadky z neďalekej osady.

K útoku došlo pred pár dňami medzi Spišskou Belou a Tatranskou Kotlinou. "Zvalil ju na zem, za vlasy ju ťahal do kríkov a vyžadoval od nej sex. Keď sa bránila a začala kričať, dusil ju s tým, že ju zabije ak neprestane. Keď bolo počuť, že prichádzajú ľudia, tak sa pravdepodobne zľakol a ušiel," opísal útok otec napadnutej korčuliarky. 

Kežmarskí policajti o niekoľko hodín po útoku mali aj podozrivého muža. Jeho príbuzní ale trvali na tom, že je nevinný. "Má alibi, lebo v tom čase sa nachádzal niekde inde," povedal príbuzný obvineného. Tým je vedúci miestnej občianskej poriadkovej služby v osade v Rakúsoch. 

Mnohí sú z toho zaskočení, pretože podľa nich bol vo svojej funkcii zodpovedný a staral sa o poriadok. Čo bolo motívom jeho činu je zatiaľ neznámou. Rodina stále trvá na tom, že je nevinný. "Kežmarský vyšetrovateľ na základe dôkaznej situácie obvinil 42-ročného Maroša z trestného činu znásilnenia v štádiu pokusu. Na obvineného bol spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Migaľová. 

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy