Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dcéra (13) tvrdí, že ju otec zneužíva. On aj jej matka to ale popierajú
Zdielať na

Dcéra (13) tvrdí, že ju otec zneužíva. On aj jej matka to ale popierajú

VRANOV NAD TOPĽOU / Vranovskí policajti vyšetrujú podozrenie zo sexuálneho zneužívania. Obeťou má byť iba 13-ročné dievča. Zneužívať ju mal jej vlastný otec. S manželkou majú šesť detí a siedme je na ceste. Po rozhodnutí súdu skončil viacnásobný otec za mrežami.

Štyridsaťtriročný muž čelí vážnemu obvineniu. Zneužívať mal svoju 13-ročnú dcéru. On ale tvrdí, že je nevinný. Dievča si podľa jeho slov všetko iba vymyslelo. "Ona je schopná všeličoho," tvrdí obvinený muž, ktorý skončil za mrežami. "Po vznesení obvinenia bol muž umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby," povedal policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. 

Obvineného muža predviedli pred Okresný súd vo Vranove nad Topľou. Ten rozhodoval o jeho vzatí do väzby alebo prepustení na slobodu. Pojednávalo sa za zatvorenými dverami, no súd k rozhodnutiu dospel. "Obvinený bol sudkyňou pre prípravné konanie vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu, tiež by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom krajiny Ivana Petrufová.

Jeho manželka a matka ich spoločnej dcéry, ktorú mal zneužívať, mu verí. Aj ona si myslí, že ide o výmysel ich dospievajúcej dcéry, s ktorou majú obaja veľmi naštrbené vzťahy. Od malička s nimi dokonca ani nebýva a vychovávajú ju starí rodičia. "Štyridsaťtriročného muža vyšetrovateľ obvinil zo zločinu sexuálneho zneužívania a z prečinu súlože medzi príbuznými," uviedol Daniel Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy