Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Česi žiadajú o vydanie Slováka, po ktorom pátral aj Interpol. Na svedomí má brutálnu vraždu
Zdielať na

Česi žiadajú o vydanie Slováka, po ktorom pátral aj Interpol. Na svedomí má brutálnu vraždu

Archívna reportáž

PRAHA / České ministerstvo spravodlivosti požiadalo Argentínu o vydanie tridsaťtriročného Slováka, ktorý je podozrivý z vraždy. Polícia ho tam zadržala ešte vo februári na základe medzinárodného zatykača.

Kristián D. je podozrivý z brutálnej vraždy muža v Poděbradoch, ku ktorej malo prísť v apríli 2009. Mŕtvolu 24-ročného muža našiel v dome jeho majiteľ. Pitva preukázala, že ho niekto usmrtil bodnými ranami. Od februára tak Kristián patril na zoznam najhľadanejších utečencov, po ktorých pátra Interpol. Od tej doby sa vraj pohyboval v zahraničí, kde napríklad pracoval na lodiach.

 Podozrivý muž sa zatiaľ nachádza vo väzbe v juhoamerickom štáte. České ministerstvo malo o jeho vydanie požiadať v marci 2018. "Teraz závisí od rozhodnutia príslušných argentínskych orgánov, či s jeho vydaním budú súhlasiť. V tejto chvíli nemožno vopred odhadnúť, kedy sa tak stane, " vyjadrila sa Alžbeta Šírková z tlačového oddelenia rezortu. Extradičné konanie podľa nej môže trvať aj niekoľko mesiacov. Presný dátum pojednávania argentínskeho súdu v tejto veci nie je známy. 

Pozrite si archívnu reportáž o nevinnom mužovi, ktorého zatkla polícia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy