Jasno
16°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Prípad policajtky obvinenej z výtržníctva stále nekončí
Zdielať na

Prípad policajtky obvinenej z výtržníctva stále nekončí

Archívna reportáž

SNINA / Nekonečný príbeh. Tak sa dá nazvať proces s policajtkou obžalovanou z výtržníctva. Prípad sa ťahá dlhých 7 rokov a koniec je stále v nedohľadne. Expertka hovorí o prieťahoch v konaní. Zisťovali sme, ako môže zakročiť sudca.

Policajtku a jej rodičov prokurátor obžaloval z trestného činu výtržníctva. Na naše otázky v minulosti reagovali agresívne. Súd sa opieral aj o výsledky znaleckého dokazovania. Aj napriek obvineniu a následnej obžalobe žena naďalej oblieka policajnú uniformu. Poškodená Veronika to komentuje takto: "pani aj stará aj mladá majú nízku schopnosť tolerovať ostatných ľudí a majú veľký sklon k vyprokovanosti. Je to veľmi zarážajúce s tým, že ona robí policajtku." Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov dodáva: "O postavení mimo služby rozhoduje riaditeľ OR PZ , vtedajší  nedal  pokyn na spracovanie návrhu na postavenie mimo službu." Aj keď sa skutok stal ešte v roku 2011, ani po siedmich rokoch vo veci nie je právoplatne rozhodnuté.

Ani teraz sa pojednávať nemohlo. Vypovedať mali svedkovia, no deň pred konaním obžalovaná policajtka súdu oznámila, že je hospitalizovaná v sninskej nemocnici. Odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská vraví: "Aj v prípade, keď je hospitalizovaná v nemocnici, sudca má právo dať preveriť práceneschopenky, ustanoviť nezávislého lekára, ktorý by hodnotil zdravotný stav, či skutočne je to tak vážne." Vzhľadom na to, že ide o trestný čin výtržníctva, expertka upozorňuje, že dĺžka konania je už teraz neprimeraná. "Tam už sú prieťahy v konaní a tie záležitosti nebudia dobrý dojem aj smerom k ostatným trestným konania, keď sa trestné konanie v zásade nie náročné a takéhoto charakteru ťahá tak dlhú dobu," hovorí Lucia Kurilovská. Pojednávanie sudca odročil na neurčito.

To, že je niekto policajt, ešte neznamená, že nemôže byť obvinený zo spáchania aj tých najzávažnejších trestných činov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy